Σήμερα είναι: Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ JOY Δερέμπεης μικρό

Κάτι τρέχει στον Έβρο

21.000 επιβάτες παραπάνω πέρασαν φέτος από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης!

21.000 επιβάτες παραπάνω πέρασαν φέτος από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης!

10-09-2018

Εντυπωσιακή αύξηση- ρεκόρ της κίνησης, σημειώθηκε στον αερολιμένα «Δημόκριτος» φέτος το καλοκαίρι.

Πολλοί παραπάνω επιβάτες πραγματοποίησαν το πέρασμά τους από την Αλεξανδρούπολη, είτε ως ενδιάμεσο σταθμό, είτε ως τελικό τους προορισμό, ενώ μόνο τον Ιούλιο πέρασαν 23.000 επιβάτες!

Συγκεκριμένα, στο «Δημόκριτος» φέτος σημειώθηκε μέση αύξηση 33%, με 21.000 περισσότερους επισκέπτες και πληρότητες παραπάνω του 80%.

«Η αύξηση οφείλεται αφενός στην πτώση των τιμών των εισιτηρίων και αφετέρου στο ότι εξαιτίας του ανταγωνισμού είχαμε πτήσεις για όλα τα γούστα και τις διαθέσεις, με μικρά και μεγάλα αεροπλάνα και με κατανομή των δρομολογίων μέσα στην ημέρα», επισημαίνει ο αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από το διάστημα 1/5 με 31/8 σημειώθηκε η μεγαλύτερη κίνηση τουλάχιστον της τελευταίας 5ετίας.

Ένα ακόμη εντυπωσιακό –και σπάνιο- όπως σημειώνει ο Στ.Ζαντανίδης γεγονός, είναι πως οι ίδιες πτήσεις θα διατηρηθούν και το χειμώνα. «Και το χειμώνα θα έχουμε 4 πτήσεις την ημέρα και δρομολόγια μέσα στο Σαββατοκύριακό. Πολλοί είναι αυτοί που ταξιδεύουν στην Αθήνα αυθημερόν, με αναχώρηση το πρωί και επιστροφή το βράδυ, και θα μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν.

Τα δεδομένα πλέον έχουν αρχίσει να αλλάζουν για το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, που φέτος είχε 100% πληρότητα στις ξενοδοχειακές μονάδες, και που πλέον βρίσκεται στην 7η θέση στην Ελλάδα σε κινήσεις εσωτερικού.

Μ.Κ