Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Τα βραβεία παρέλαβε ο κ. Μπατζάκας Θεόδωρος, ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της εταιρείας.
Τα βραβεία παρέλαβε ο κ. Μπατζάκας Θεόδωρος, ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της εταιρείας.

3 φορές ασημένια η Θρακιώτικη i-magic στον 9o Διαγωνισμό Mobile & IoT Awards

14-05-2024

«Την πλατφόρμα της εταιρείας χρησιμοποιεί ο Δήμος Κομοτηνής, ο Δήμος Ξάνθης, ο Δήμος Διδυμοτείχου και η Περιφέρεια ΑΜΘ για το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής προσφέροντας μια υπερσύγχρονη, αυτόνομη λύση διαχείρισης κρατήσεων και ελέγχου ηλεκτρονικού εισιτηρίου».

Σε μια εκδήλωση με ιδιαίτερο prestige στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Απριλίου η τελετή βράβευσης των εταιρειών που διακρίθηκαν στα φετινά βραβεία Mobile & IoT (Internet of Things) με διοργανώτρια την εταιρεία Boussias Communications.

Στην τελετή μεταξύ άλλων, βρέθηκε και η Θρακιώτικη εταιρεία i-magic με έδρα την Κομοτηνή η οποία απέσπασε 3 ασημένια βραβεία για το SCMS.io την πλατφόρμα που έχει αναπτύξει εξ’ ολοκλήρου η εταιρεία με τους μηχανικούς της και προσφέρουν στους ΟΤΑ (Δήμους και Περιφέρειες) μια εξαιρετικά σύγχρονη τεχνολογική λύση για τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό και τη βελτίωση της καθημερινότητας.

Τα βραβεία παρέλαβε ο κ. Μπατζάκας Θεόδωρος, ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της εταιρείας.

Οι κατηγορίες στις οποίες ξεχώρισε το SCMS.io με ασημένια διάκριση είναι:

 • Smart Cities - (Γενικά για την πλατφόρμα SCMS)
 • Tourism - SCMS:CULTURE (το υποσύστημα εκδηλώσεων και διαχείρισης ηλεκτρονικού εισιτηρίου)
 • Public Safety - SCMS:PROTECT (το υποσύστημα για την έγκαιρη προειδοποίηση για έκτακτα συμβάντα με αισθητήρες IoT και geoFencing)

Εικ. 3x ασημένια η πλατφόρμα για την ψηφιακή εποχή των Δήμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η i-magic στάθηκε επάξια απέναντι στην κριτική επιτροπή δίπλα σε εταιρείες όπως η Cosmote, η ΔΕΗ, η Vodafone και η Intracom σε αντίστοιχες κατηγορίες βράβευσης.

Η i-magic αποτελεί τη μοναδική startup της Κομοτηνής και μια από τις 10 της Περιφέρειας ΑΜΘ που είναι μέλη του Elevate Greece, το οποίο απαρτίζεται από περίπου 800 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα και για να εγγραφούν στο Μητρώο περνούν από την αξιολόγηση 2 ανεξάρτητων αξιολογητών.

Τα εργαλεία του SCMS.io

Το SCMS στη σημερινή του μορφή προσφέρει μια πληθώρα λύσεων για Δήμους που αποτελείται από εφαρμογές για:

 • αιτήματα καθημερινότητας
 • εκδηλώσεις με ηλεκτρονικό εισιτήριο
 • έκτακτα συμβάντα με ή χωρίς αισθητήρες
 • δημοσκοπήσεις
 • εθελοντικές δράσεις
 • ειδοποιήσεις
 • διαχείριση ζώων συντροφιάς
 • παρουσίαση επιχειρήσεων
 • ελεγχόμενη στάθμευση
 • παρακολούθηση στάθμης καυσίμων

Ενώ εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες λειτουργίες.

Οφέλη για τον πολίτη / δημότη

Ο πολίτης (δημότης ή επισκέπτης) κατεβάζει την εφαρμογή της πόλης, η οποία αποτελείται από τα εργαλεία που επιθυμεί να προσφέρει η εκάστοτε Δημοτική Αρχή και μέσα σε ελάχιστα λεπτά έχει στο κινητό του την δυνατότητα άμεσης αποστολής αιτημάτων καθημερινότητας, την πληροφόρηση για δράσεις και εκδηλώσεις στην πόλη του, τη συμμετοχή σε δημοσκοπήσεις για τη βελτίωσή της, την ενημέρωση για έκτακτα συμβάντα άμεσα και με εντοπισμό της θέσης του, τη συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις, την εύρεση χαμένων ζώων συντροφιάς αλλά και πλήθος άλλων λειτουργιών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της χρησιμότητας της εφαρμογής είναι η άμεση ενημέρωση με χρήση γεωχωρικών δεδομένων για έκτακτα συμβάντα. Για παράδειγμα στον Δήμο Κομοτηνής, αισθητήρες πλημμυρισμού που έχουν εγκατασταθεί, παρέχουν άμεση πληροφόρηση τόσο στο Δήμο όσο και στον δημότη αν προσεγγίσει μια επικίνδυνη περιοχή δίνοντας οδηγίες αποφυγής.

Εικ. Η αρχική οθόνη των εφαρμογών των 3 πόλεων της Θράκης που ήδη προσφέρουν στους δημότες τους την λύση της i-magic.

Όφελος για τη Δημοτική Αρχή

Η Δημοτική Aρχή έχει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο και επάνω σε χάρτη για όλα τα συμβάντα που καταγράφονται στην πλατφόρμα, είτε αφορά σε αίτημα, είτε σε εκδήλωση ή ακόμη και σε πληροφορίες που προέρχονται από άλλες εφαρμογές. Για την άμεση πληροφόρηση του Δημάρχου υπάρχει η ειδική οθόνη με την ονομασία VISION που παρέχει με μια ματιά εικόνα για την τρέχουσα κατάσταση στο Δήμο, ενώ για τις υπηρεσίες, υπάρχει πλήρης καταγραφή και ανάλυση στατιστικών και αποτελεσματικότητας της κάθε μίας από αυτές για εύκολο συντονισμό και οργάνωση.

Εικ. Ένα πλήθος από γραφήματα και στατιστικά επιτρέπουν στη Δημοτική Αρχή να έχει εικόνα της λειτουργίας της καθημερινότητας του Δήμου.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των Δήμων είναι η υποστελέχωση σε προσωπικό. Η σωστή αξιοποίηση της τεχνολογίας όμως μπορεί να επιτρέψει να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα με πολύ λιγότερο προσωπικό λόγω της σωστής οργάνωσης, της ταχύτητας και της ευελιξία που προσφέρει. Το τελικό αποτέλεσμα, φυσικά, είναι ευχαριστημένοι δημότες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εταιρεία πλέον εντάσσει στην τεχνολογία της και την Τεχνητή Νοημοσύνη, αναλύοντας πλήθος παραμέτρων και δημιουργώντας έναν δυναμικό βαθμό ικανοποίησης των δημοτών από τα δεδομένα της πλατφόρμας.

Ήδη την πλατφόρμα της i-magic τη χρησιμοποιεί ο Δήμος Κομοτηνής, ο Δήμος Διδυμοτείχου και ο Δήμος Ξάνθης, ενώ έχει ολοκληρωθεί η σύμβαση με την Περιφέρεια ΑΜΘ για την εγκατάσταση της πλατφόρμας για διαχείριση ηλεκτρονικού εισητηρίου για το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Αυτή την περίοδο η εταιρεία εγκαθιστά αισθητήρες μέτρησης στάθμης καυσίμων στις σχολικές μονάδες του Δήμου Κομοτηνής για την απομακρυσμένη παρακολούθηση και άμεση αναπλήρωση καυσίμων όταν κρίνεται αναγκαίο.

Η εταιρεία σήμερα, βρίσκεται σε συζητήσεις και καταθέτει προτάσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό ενός σημαντικού αριθμού Δήμων και Περιφερειών στην Ελλάδα ενώ η τεχνολογία της έχει ήδη προκαλέσει ενδιαφέρον και στο εξωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να βρει κανείς στο https://i-magic.gr στο https://scms.io ή στο τηλέφωνο 2531025620 καθώς και στο email contact@scms.io