Κάτι τρέχει στον Έβρο

Από την επόμενη Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία των νέων εμβολιαστικών κέντρων στην 4η Περιφέρεια ΑΜΘ
Από την επόμενη Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία των νέων εμβολιαστικών κέντρων στην 4η Περιφέρεια ΑΜΘ

39 νέα εμβολιαστικά κέντρα στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια ΑΜΘ

03-05-2021

Συνολικά εξήντα πέντε νέα εμβολιαστικά όπου θα πραγματοποιούνται όλοι οι τύποι των εμβολίων κατά της Covid-19 αναμένεται να λειτουργήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα σε Μακεδονία και Θράκη.

Οι γραμμές θα αναπτυχθούν απευθείας και αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην επιτάχυνση της εμβολιαστικής διαδικασίας, που είναι το "στοίχημα" το οποίο θέλει να κερδίσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr σε επίπεδο 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης αναμένεται από την επόμενη Τρίτη θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους συνολικά 39 νέα κέντρα για όλους τους τύπους των εμβολίων, ενώ μέχρι σήμερα σε επίπεδο ΥΠΕ, λειτουργούν σε νοσοκομεία και κέντρα Υγείας 163 κέντρα.

Σε ό,τι αφορά την 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας θα δημιουργηθούν 26 νέα κέντρα, τα οποία θα ξεκινήσουν να λειτουργούν από την επομένη, δηλαδή από τις 5 Μαΐου.

Σημειώνεται πως από τις 4 Ιανουαρίου με τη λειτουργία δύο εμβολιαστικών κέντρων στο νοσοκομείο έχουν γίνει 12.764 εμβολιασμοί μέχρι και σήμερα 29 Απριλίου 2021 με το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer-BioNTech.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Υγείας από 5 Μαΐου θα λειτουργούν συνολικά 1.500 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα. Στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι τέλη Μαΐου η χώρα να μετρά περισσότερους των 5.000.000 εμβολιασμών.