Σήμερα είναι: Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ AL FARO KOYKORAVAS

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Χρ.Μέτιος & Δ.Πέτροβιτς
Χρ.Μέτιος & Δ.Πέτροβιτς

Ξανά στην αγκαλιά του Χρ. Μέτιου ο Δ.Πέτροβιτς πριν την επίσκεψη Κ.Μητσοτάκη – σφοδρές αντιδράσεις

14-03-2019

Έναν…αντάρτη μείον, μετρά από χθες (13/3) ο προεκλογικός χάρτης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Ο λόγος για την υποψηφιότητα του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς για Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, η οποία δεν υπάρχει πια.

Η «Νέα Περιφέρεια» επέστρεψε εκεί από όπου αρχικά προήλθε, στην «Περιφερειακή Αναγέννηση» του νυν Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου ο οποίος έχει λάβει και την επίσημη στήριξη του κόμματος της ΝΔ.

Με κοινή τους ανακοίνωση οι δύο άνδρες επισημοποίησαν την ανανέωση του αυτοδιοικητικού τους δεσμού, επισημαίνοντας πως: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για μια ανοικτή, δυναμική και ανθρώπινη Περιφέρεια. Μία νέα Περιφέρεια η οποία θα μπορεί να απαντά θετικά στις προκλήσεις των καιρών και θα έχει ως γνώμονα την πραγματική ανάπτυξη. Μέχρι σήμερα συνεργαστήκαμε και καταφέραμε πολλά. Μαζί μπορούμε να συνεχίσουμε δημιουργικά και να καταφέρουμε περισσότερα.»

Τα σενάρια για μια ενδεχόμενη συνεργασία ήταν γνωστά, αφού τις τελευταίες 2 εβδομάδες υπήρξαν συναντήσεις και συζητήσεις και στα 2 στρατόπεδα.

Η υποψηφιότητα του Χρ.Μέτιου αλλά και η στήριξή του από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις σε στελέχη της παράταξης που αποχώρησαν από το συνδυασμό και που εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους και για τη στάση του Δ.Πέτροβιτς.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι δημόσιες τοποθετήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κ.Ζαγναφέρη που χαρακτήρισε τον Δ.Πέτροβιτς «αριβίστα καιροσκόπο με θρησκεία τις κυβισθήσεις που θα έχει το τέλος που του αξίζει», του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θ.Μαρκόπουλο πως «ο λαγός μπήκε στην τρύπα του» και του διεγραμμένου από την παράταξη Μέτιου Μ.Αμοιρίδη που είπε πως «ο λαγός του Έβρου πουλάει χωρίς ντροπή φθηνά τον εαυτό του και το ίδιο θα κάνει και με τον τόπο».

Να σημειωθεί πως ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο ανανέωσης της παράταξης υπό τον Χρ.Μέτιο και τον Δ.Πέτροβιτς, με νέο όνομα και φυσικά, πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται πως όλα αυτά έγιναν 2 ημέρες πριν την επίσκεψη του Κ.Μητσοτάκη στην Ξάνθη, όπου θα δώσει κι επισήμως το «χρίσμα» της ΝΔ στον Χρ.Μέτιο.