Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Έχουν "ξεφύγει" οι Τούρκοι μετά την συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ
Έχουν "ξεφύγει" οι Τούρκοι μετά την συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ

Ξέφυγαν οι Τούρκοι: Θα συνθλίψουμε τα κεφάλια των Ελλήνων σε Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη & Αθήνα!

25-10-2021

Σε ομιλία του κόμματός του στο Γκαζιαντέπ, ο πρόεδρος του κόμματος της Μεγάλης Ενότητας (BBP), Μουσταφά Ντεστιτζί, αναφέρθηκε στις ΗΠΑ, που εγκαθιστούν στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα εναντίον της Τουρκίας.

Δηλώνοντας ότι οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να συνέλθουν, ο Ντεστιτζί είπε: «Στα χρόνια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας, η Δύση προκάλεσε την Ελλάδα με τον ίδιο τρόπο, την έστειλε στην Τουρκία, την Ανατολία και μετά τους πετάξαμε στη θάλασσα. Αυτή τη φορά, εμείς δεν θα τους πετάξουμε μόνο στη θάλασσα, αλλά θα τους συνθλίψουμε τα κεφάλια στην Αλεξανδρούπολη, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα».

Παράλληλα την Τετάρτη (20/10), ο αρθρογράφος Μπουλέντ Οράκογλου δημοσίευσε άρθρο στη «Yeni Safak» με τίτλο: «Αιτία πολέμου για την Τουρκία η συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ».


Κάνει λόγο για «δυτικές και ηγεμονικές δυνάμεις που προσπαθούν να σταματήσουν την Τουρκία, χρησιμοποιώντας τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία».

Υποστηρίζει ότι αυτές οι δυνάμεις «προσπαθούν να φυλακίσουν την Τουρκία εντός των δικών τους χερσαίων συνόρων».

Στη συνέχεια προσθέτει: «Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ κατασκευάζουν στρατιωτική δύναμη και πυρομαχικά στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Ενώ αυτές οι εξελίξεις γίνονταν στην περιοχή, οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις ξεκίνησαν την «Kararlılık 2021 Tatbikatı» («Άσκηση προσδιορισμού 2021») στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Τι σημαίνουν λοιπόν αυτές οι συνεχόμενες ειδήσεις; Τι προσπαθούν να κάνουν οι ΗΠΑ και η Ελλάδα; Όλες αυτές οι εξελίξεις φέρνουν ως σκέψη το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να επιτεθούν στην Τουρκία μέσω Ελλάδας σε περίπτωση πιθανού πολέμου ή έντασης.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής των ΗΠΑ για τον έλεγχο του Αιγαίου Πελάγους και της Ανατολικής Μεσογείου, το σχέδιο μετατροπής της Ελλάδας σε στρατιωτική βάση συνεχίζεται αμείωτο.

Οι ΗΠΑ, που θέλουν να δημιουργήσουν μόνιμη και εναλλασσόμενη στρατιωτική παρουσία στην περιοχή, σχεδιάζουν να αυξήσουν τις βάσεις τους στην Ελλάδα στο πλαίσιο διμερών αμυντικών συμφωνιών.

Στην έκθεση για τις στρατιωτικές βάσεις που ετοίμασε το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας και Εξωτερικών, αναφέρεται ότι προτάθηκαν 22 περιοχές στις ΗΠΑ.

Αναφέρεται ότι η βάση στο νησί Σκύρος σίγουρα θα προτιμηθεί από τις ΗΠΑ λόγω της στρατηγικής θέσης. Ενώ οι αμερικανικές δυνάμεις χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή τη βάση της Σούδας στην Κρήτη, την Αλεξανδρούπολη, όπως επίσης την αεροπορική βάση στη Λάρισα και το Στεφανοβίκειο».

Επίσης, ο Μπουλέντ Οράκογλου εστιάζει σε όσα έχουν γραφτεί σε ελληνικά Μέσα, τα οποία υπογραμμίζουν ότι «εν αντιθέσει με τα προηγούμενα χρόνια, οι ΗΠΑ θα επενδύσουν στην Ελλάδα και δεν θα τρομοκρατηθούν από τις προκλητικές συμπεριφορές της Τουρκίας».