Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ξεκινάει τα δρομολόγια από και προς τη Σαμοθράκη το SAOS  ΙΙ

Ξεκινάει τα δρομολόγια από και προς τη Σαμοθράκη το SAOS ΙΙ

17-06-2018

Μετά από τρεις μήνες παραμονής του στο λιμάνι του Πειραιά, όπου βρισκόταν για επισκευή - συντήρηση, το SAOS  ΙΙ απέπλευσε από τον Πειραιά και από αύριο Δευτέρα θα βρίσκεται στην θέση του για να εκτελεί τα καθημερινά του δρομολόγια από και προς τη Σαμοθράκη.

Ο ιδιοκτήτης της της SAOS Ferries  κ. Φώτης Μανούσης στην προσωπική του σελίδα στο Facebook δημοσίευσε ένα βίντεο από την στιγμή που το πλοίο φεύγει από το λιμάνι του Πειραιά και έγραψε χαρακτηριστικά: "ΠΛΩΡΗ ΓΙΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΟΣ 2"

Και συνεχίζει: "Πριν απο λίγο απέπλευσε απο τον Πειραιά το ΣΑΟΣ 2 με κατεύθυνση την Αλεξανδρουπολη. Η παραμονή του στον Πειραιά ξεπέρασε τους τρεις μήνες, χρόνος που θεωρείται ελάχιστος για την ολοκλήρωση των γενικών επισκευών των κυρίων μηχανών, των γεννητριών,των σωληνουργικων, των ελασματουργικών αλλα και των εργασιών δεξαμενισμου.

Οι επισκευές -συντηρήσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν οι μεγαλύτερες σε έκταση απο την κατασκευή του πλοίου. Για να καταλάβει κάποιος το μέγεθος αρκεί να σκεφτεί οτι το κόστος εργασιών , ανταλλακτικών κλπ ξεπέρασε το ποσόν των εξακοσίων χιλιάδων ευρώ.
Έφθασε λοιπόν η ώρα και το ΣΑΟΣ 2 μετά το ΣΑΟΝΗΣΟΣ να ενταχθεί στα δρομολόγια της Σαμοθράκης ενώ συνεχίζεται αμείωτη η προσπάθεια μας για την ένταξη και του ταχυπλόου ΖΕΦΥΡΟΣ όσο γίνεται γρηγορότερα .

Αν πάνε όλα καλά θα ειναι η πρώτη φορά που δύο συμβατικά πλοία και ενα ταχύπλοο, συνολικής μεταφορικής ικανότητας σε ετήσια βάση που ξεπερνάει τα δυο εκατομμύρια επιβάτες θα εξυπηρετούν το νησι μας."

Δείτε το βίντεο από την στιγμή που το πλοίο φεύγει από το λιμάνι του Πειραιά: