Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για να γίνει το Πικρόμελο της Σαμοθράκης Π.Ο.Π.

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για να γίνει το Πικρόμελο της Σαμοθράκης Π.Ο.Π.

24-11-2022

Τις διαδικασίες που χρειάζονται για να γίνει το πικρόμελο της Σαμοθράκης προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης έχει εκκινήσει η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Το θέμα πέρασε από το περιφερειακό συμβούλιο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και σε δύο με τρια χρόνια αναμένεται να υπάρξει θετική εξέλιξη.


«Την πρόταση τη συζητήσαμε με τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας και περάσαμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, για να βάλουμε κάτω όλες τις διαδικασίες και να προτείνουμε αυτό το μέλι να γίνει ΠΟΠ. Με αυτό τον τρόπο αναδεικνύουμε και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Σαμοθράκης, αλλά και ένα μοναδικό της προϊόν» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς. 

Με αυτή την ενέργεια τώρα, πρόκειται να επωφεληθούν τόσο οι μελισσοκόμοι του νησιού, όσο και εκείνοι, που θα θελήσουν να μεταφέρουν τα μελίσσια τους την άνοιξη στη Σαμοθράκη, ώστε να εξασφαλίσουν, ότι το μέλι τους θα είναι ΠΟΠ.

Το πικρόμελο της Σαμοθράκης είναι ένα προϊόν, το οποίο ξεπερνάει κατά πολύ σε αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ουσίες, τόσο το πολυβραβευμένο μέλι της Λήμνου όσο και το διάσημο μέλι Μανούκα της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας.