Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Από προχθές ξεκίνησαν οι διαδικασίες για το κόψιμο της μικρής μεταλλικής πεζογέφυρας που βρισκόταν στο χωριό των Λουτρών του δήμου Αλεξανδρούπολης
Από προχθές ξεκίνησαν οι διαδικασίες για το κόψιμο της μικρής μεταλλικής πεζογέφυρας που βρισκόταν στο χωριό των Λουτρών του δήμου Αλεξανδρούπολης

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αφαίρεση της πεζογέφυρας στα Λουτρά του δήμου Αλεξανδρούπολης

23-04-2021

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για το κόψιμο της μικρής μεταλλικής πεζογέφυρας που βρισκόταν στο χωριό των Λουτρών του δήμου Αλεξανδρούπολης εδώ και χρόνια!

Πρόκειται για μια γέφυρα με πολλές ιστορίες καθώς αποτελούσε ένα μέρος όπου μικροί και μεγάλοι την χρησιμοποιούσαν τόσο για πρακτικούς όσο και για καθημερινούς λόγους.

Η γέφυρα αυτή για πρώτη φορά "κόπηκε στη μέση" από τις μεγάλες και έντονες βροχοπτώσεις του Ιανουαρίου και αυτή τη φορά κόπηκε τελειωτικά από εργολάβο με στόχο την τελική περισυλλογή της.

Η Κοινότητα Λουτρού Πεύκων Αλεξανδρούπολης με αφορμή το τελικό κόψιμο της γέφυρας του χωριού έκανε σχετική ανάρτηση όπου και τόνισε πως "Ενα κομμάτι της ιστορίας του οικισμού μας κόβεται και σύντομα θα αφαιρεθεί απο το ποτάμι που βρίσκεται πεσμένη απο την μεγάλη νεροποντή στις 12/1/21. Μιας ιστορίας που τα χρόνια που όσοι την είδαν και όσοι περπάτησαν απο πάνω όλοι την αγάπησαν για την ομορφιά και την θέα που πρόσφερε.

Από εκεί γίνονταν ο αγιασμός των υδάτων τα Θεοφάνια...Δεκάδες νύφες φωτογραφήθηκαν με φόντο την γέφυρα μας και σίγουρα όλοι μας έχουμε μια φωτογραφία.

Σε λίγες ήμερες θα γραφτεί ο επίλογος με την περισυλλογή της, όμως επειδή η ζωή συνεχίζεται, η πίεσης μας για την αναγκαιότητα κατασκευής μιας νέας πεζογέφυρας θα παραμείνει έντονη".

Με αυτά τα λόγια τα οποία περιέχουν έντονη θλίψη οι κάτοικοι των Λουτρών αφήνουν πίσω τους την παλιά γέφυρα και αναμένουν την δημιουργία μιας νέας!

Παρακάτω ακολουθεί και βίντεο μέσα από την κάμερα του e-evros.gr όπου μας δείχνει την επόμενη ημέρα μετά την πρώτη μεγάλη πλημμύρα στις 12 Ιανουαρίου 2021:


Από προχθές ξεκίνησαν οι διαδικασίες για το κόψιμο της μικρής μεταλλικής πεζογέφυρας που βρισκόταν στο χωριό των Λουτρών του δήμου Αλεξανδρούπολης Από προχθές ξεκίνησαν οι διαδικασίες για το κόψιμο της μικρής μεταλλικής πεζογέφυρας που βρισκόταν στο χωριό των Λουτρών του δήμου Αλεξανδρούπολης