Σήμερα είναι: Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021
greek english turkish
ΚΡΟΝΟΣ ALL4U Δερέμπεης μικρό

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο Β.Λαμπάκης στο σημείο των εργασίων
Ο Β.Λαμπάκης στο σημείο των εργασίων

Ξεκίνησε η ανάπλαση της παραλιακής στην Αλεξανδρούπολη (Βίντεο)

22-10-2018

Ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης στην παραλιακή Αλεξανδρούπολης, μετά από 8 χρόνια μελετών και σχεδιασμών από τη Δημοτική Αρχή.

Στο σημείο βρέθηκαν ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών το πρωί της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου, και συγκεκριμένα στο πάρκινγκ της στροφής Εγνατία έναντι του Πάρκου Προσκόπων, από όπου εκκίνησαν οι εργασίες.

Πρόκειται για την ανάπλαση της Παραλιακής Οδού Βασιλέως Αλεξάνδρου που περιλαμβάνει και την ανάπλαση της δυτικής χερσαίας του λιμένα.

Συγκεκριμένα, το έργο που εντάσσεται στη Στρατηγική Βιώσιμη Αστικής Ανάπτυξης που περιλαμβάνει ακόμη σειρά παρεμβάσεων, θα ξεκινήσει με την διαμόρφωση δημοτικού πάρκινγκ χωρητικότητας 160 θέσεων το οποίο θα μπορούν οι πολίτες να χρησιμοποιούν δωρεάν.

Στη συνέχεια τα έργα θα συνεχιστούν με την επέκταση του ποδηλατόδρομου με κατεύθυνση προς την Πλατεία του Φάρου σε έκταση1,5 χλμ.

Να σημειωθεί πως στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται και η ανάπλαση της Δυτικής Χερσαίας Ζώνης του Λιμένα η οποία βρίσκεται πλέον στα «χέρια» του Δήμου με ετήσιο μίσθωμα στον Ο.Λ.Α, αλλά και η αξιοποίηση των ιστορικών αποθηκών του Ο.Σ.Ε στο λιμάνι.

Μαρίνα Κριτού

Δείτε εδώ όσα δήλωσαν ο Β.Λαμπάκης & ο Γ.Κουκουράβας κατά την έναρξη των εργασιών για το τι περιλαμβάνει το έργο αλλά και τα επόμενα βήματα