Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Παναγιώτης Καλακίκος

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ξεμπλοκάρει η κατασκευή της γέφυρας Κήπων - Υψάλων

Ξεμπλοκάρει η κατασκευή της γέφυρας Κήπων - Υψάλων

06-10-2021

Δέκα περίπου χρόνια πέρασαν για να μπορέσει να "ξεσκαλώσει" το έργο κατασκευής της γέφυρας Υψάλων - Κήπων με την κατασκευή της οποίας θα συμβάλει ουσιαστικά στην διαχείριση της κίνησης μεταξύ των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα η Εγνατία Οδός, προκήρυξε διαθνή διαγωνισμό για την «Εκπόνηση οριστικής μελέτης της 2ης διασυνοριακής οδικής γέφυρας στην περιοχή της συνοριακής διόδου «Κήποι – Ύψαλα – (τμήμα R15.02)», προϋπολογισμού 2.239.829,00 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Σε 13 μήνες πρέπει η εταιρεία να παραδώσει την μελέτη στις δύο χώρες ώστε να προχωρήσει η χρηματοδότηση του έργου.  Μάλιστα, η Εγνατία Οδός φαίνεται πως θέλει επιτάχυνση της διαδικασίας, καθώς, όπως αναφέρεται, «για την ταχύτερη, σε σχέση με τη συμβατική προθεσμία, εκπόνηση της πλήρους μελέτης, προβλέπεται πρόσθετη καταβολή (πριμ), συνολικού ύψους ένα τοις εκατό (1%) της συμβατικής αξίας, μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α». 

Η γέφυρα σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει διατομή κλάδου αυτοκινητοδρόμου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, λωρίδα έκτακτης ανάγκης και πλευρικές διαμορφώσεις πεζοδρομίων για τον κάθε κλάδο.

Διαβάστε περισσότερα για την γέφυρα Κήπων εδώ.