Σήμερα είναι: Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
greek english turkish
KOYKORAVAS ΙΚΤΕΟ AL FARO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Πανεπιτήμιο Πατρών & Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Πανεπιτήμιο Πατρών & Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

3ημερη αποχή των δικηγόρων Θράκης για την 4η Νομική – "βράζει" το ΔΠΘ

05-12-2018

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις της επιστημονικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας σε ότι αφορά την εξαγγελία για ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η Πρύτανης του εκπαιδευτικού ιδρύματος ανακοίνωσε την ίδρυση του νέου ακαδημαϊκού τμήματος, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, αναφέροντας μάλιστα πως αποτελεί απόφαση του Πρωθυπουργού.

Οι αντιδράσεις στη Θράκη δεν άργησαν να εκδηλωθούν, και μάλιστα εχθές (5/12) διοργανώθηκε σύσκεψη προκειμένου να καθοριστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Στη συνάντηση που διήρκησε περί τις 3 ώρες συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δικηγορικών Συλλόγων από όλη τη Θράκη, ο Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, αλλά και ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Περιφερειακού Τμήματος Θράκης Δημήτρης Λουρίκας, μεταξύ άλλων.

Τον Δικηγορικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης εκπροσώπησε ο δικηγόρος Απόστολος Κυριακίδης, ο οποίος δήλωσε πως ανεξαρτήτως από το εάν είναι ειλλημένη ή όχι η απόφαση ίδρυσης της 4ης Νομικής, οι δικηγόροι πρέπει να αντιδράσουν.

«Εμείς κάτι πρέπει να κάνουμε. Εμείς θα κάνουμε τον αγώνα μας, ανεξάρτητα από το τι λέγεται. Σε πρώτη φάση αποφασίσαμε 3ημερη αποχή οι δικηγόροι όλης της Θράκης, που ξεκινάει από σήμερα», επισημαίνει ο Απόστολος Κυριακίδης.

Το μέλλον των κινητοποιήσεων προβλέπεται ακόμη μακρύ, δεδομένου και του ότι ακόμη δεν έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις εκ μέρους της κυβέρνησης.

Μαρίνα Κριτού