Ε - ΑΤΡΙΚΑ

Ένα μεγάλο άγχος των γονιών και ειδικά των νέων γονιών είναι πως θα προτρέψουν το παιδί τους σε δημιουργικές ενασχολήσεις.
Ένα μεγάλο άγχος των γονιών και ειδικά των νέων γονιών είναι πως θα προτρέψουν το παιδί τους σε δημιουργικές ενασχολήσεις.

4+1 τρόποι για να αυξήσετε τη δημιουργικότητα των παιδιών σας

06-02-2017

Η δημιουργία των παιδιών αφορά κυρίως την ικανότητά τους να ανταποκρίνονται στα ερεθίσματα και τις προκλήσεις που εμφανίζονται με επινοητικότητα και θετική στάση απέναντι σε αυτά.

Ένα μεγάλο άγχος των γονιών και ειδικά των νέων γονιών είναι πως θα προτρέψουν το παιδί τους σε δημιουργικές ενασχολήσεις. Τα πράγματα είναι πιο απλά από ότι νομίζουμε.

Πολλές φορές στην προσπάθεια να μπορέσει ένα γονιός να πείσει το παιδί του να ασχοληθεί με κάτι που ο ίδιος θεωρεί δημιουργικό, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έρχονται αντίθετα αποτελέσματα.

Αυτό που χρειάζεται είναι :

-Να ενθαρρύνετε την εξερεύνηση. Αυτό επιτυγχάνεται με θετικά σχόλια καθώς και με την επιβράβευση των παιδιών (π.χ. αυτό που έφτιαξες φαίνεται σαν αληθινό).

-Να μην κάνετε τα παιδιά να αισθάνονται άσχημα. Όταν κάνετε τα παιδιά να αισθάνονται άσχημα έπειτα τα ίδια χάνουν την αυτοεκτίμησή τους και εγκαταλείπουν μια προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει.

-Να μην επιζητείτε την τελειομανία. Πολλές φορές οι γονείς αποζητούν από τα παιδιά τους το τέλειο και την παράλληλη ενασχόλησή τους με πολλά και διαφορετικά  πράγματα. Αυτό γεμίζει με άγχος τα παιδιά και ενοχές ότι πρέπει οπωσδήποτε να τα καταφέρουν σε οτιδήποτε καταπιάνονται.

-Να διευκολύνετε το παιχνίδι των παιδιών. Είναι σημαντικό το παιχνίδι των παιδιών να μην περιορίσετε σε κανόνες και να αναπτύσσει τη φαντασία και το λόγο των παιδιών .

-Να μην συγκρίνετε τα παιδιά μεταξύ τους. Δεν είναι σωστό να συγκρίνετε τα παιδιά μεταξύ τους είτε είναι αδέρφια είτε είναι συμμαθητές, διότι αυτό ενισχύει τον ανταγωνισμό και όχι τη δημιουργικότητα των παιδιών.