Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

5η μέρα λειψυδρίας στο Διδυμότειχο – Αίτημα για εισαγγελική παρέμβαση & έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο

5η μέρα λειψυδρίας στο Διδυμότειχο – Αίτημα για εισαγγελική παρέμβαση & έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο

17-07-2018

Συνεχίζεται στο πρόβλημα της λειψυδρίας στο Διδυμότειχο, με τους κατοίκους να έχουν πλέον φτάσει στα όρια τους, και το ζήτημα να παίρνει πλέον τη δικαστική οδό.

Η έλλειψη νερού συνεχίζεται σε πολλές περιοχές, κυρίως στις περιοχές του Καλέ, του Συνοικισμού, Πρόκου, Μαυροκορδάτου, Καραϊσκάκη, 25ης Μαΐου (όπου το νερό έρχεται με διαλείψεις), όπως επίσης και στα χωριά Σοφικό και Μάνη.

Σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις του Δημάρχου Παρασκευά Πατσουρίδη στο e-evros, τα συνεργεία της ΔΕΥΑΔ πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό της βλάβης και των αιτίων του προβλήματος.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ Σταύρος Τσιτσυφύλλας, επισήμανε στο e-evros την Κυριακή 15 Ιουλίου η ρίζα του προβλήματος έγκειται στο ότι θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις με μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, όπως επιπλέον γεωτρήσεις, και ότι το πρόβλημα δημιουργείται λόγω της αυξημένης κατανάλωσης.

Στο μεταξύ ο Θεόδωρος Σκινδρής, επικεφαλής της παράταξης «Νέο Ξεκίνημα Μαζί με τους Πολίτες», κατέθεσε υπόμνημα στην Εισαγγελία Ορεστιάδας. «Τους καθιστώ υπεύθυνους για την δημόσια και ατομική υγεία,» δήλωσε ο ίδιος στο e-evros.

«Σήμερα το απόγευμα θα κάνω νέα καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου, και από εκεί και πέρα θα κληθούν ο Δήμαρχος και η Διοίκηση της ΔΕΑΔ να προσέλθουν και να ενημερώσουν για την κατάσταση».

Η Δημοτική Αρχή έχει συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για την Τετάρτη 18 Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ, στο επίκεντρο του οποίου θα βρεθεί το πρόβλημα λειψυδρίας.

Το σίγουρο είναι πως οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής παραμένουν χωρίς νερό εν μέσω καύσωνα, για 5 ημέρες, χωρίς να ξέρουν πλέον τι μέλλει γενέσθαι.   

Μαρίνα Κριτού