Σήμερα είναι: Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
greek english turkish
ΚΡΟΝΟΣ SOHO ALL4U

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Έβρος: Σε ποιο δημαρχείο θα παντρευτείτε οικονομικότερα
Έβρος: Σε ποιο δημαρχείο θα παντρευτείτε οικονομικότερα

Θέλει δύναμη και νεύρο να... παντρεύεσαι στον Έβρο!

09-03-2017

Μπορεί τα σκαλιά της εκκλησίας και η τέλεση θρησκευτικού γάμου να παραμένουν πρώτη επιλογή για τους περισσότερους μελλόνυμφους, όμως όλο και περισσότερα ζευγάρια τα τελευταία χρόνια ανταλλάσσουν όρκους αιώνιας πίστης ενώπιον του δημάρχου.

Ο πιο καθοριστικός παράγοντας για την παρατηρούμενη στροφή προς τον πολιτικό γάμο είναι αναμφισβήτητα το περιορισμένο κόστος που συνεπάγεται η λιτή και σύντομη τελετή σε ένα δημαρχείο. 

Ταυτόχρονα, όμως, όσο η οικονομική κρίση οξύνεται και το κάθε ευρώ αποκτά μεγαλύτερη αξία, το δίλημμα που έχουν να απαντήσουν τα ζευγάρια δεν περιορίζεται ούτε εξαντλείται ανάμεσα στον θρησκευτικό και στον πολιτικό γάμο.

Πολλά από τα ζευγάρια, που έχουν κατασταλάξει στον δεύτερο, αναζητούν επιπλέον τις πιο οικονομικές επιλογές ανάμεσα στα δημαρχεία, στα οποία έχουν δυνητική πρόσβαση. Το κόστος της τέλεσης ενός πολιτικού γάμου σε δημαρχείο ορίζεται με απόφαση του οικείου δημοτικού συμβουλίου και διαφοροποιείται από περιοχή σε περιοχή. Έτσι διαπιστώνεται το φαινόμενο σε ορισμένα δημαρχεία να είναι ελεύθερη η πρόσβαση των μελλόνυμφων, ενώ σε άλλα, ακόμα και γειτονικών δήμων, η παρουσία ενώπιον του δημάρχου να προϋποθέτει την καταβολή ενός "τσουχτερού" ποσού.

Σε ποιες περιοχές του Έβρου, σας "συμφέρει" να παντρευτείτε λοιπόν;

Παρακάτω θα δείτε τα ποσά με τα οποία κοστολογείται η τέλεση του πολιτικού γάμου στον κάθε ένα από τους Δήμους του Έβρου: 

Νομός Έβρου                    Δημότες (έστω ένας)            Ετεροδημότες (και οι δύο)

Δήμος Αλεξανδρούπολης            60 ευρώ                               80 ευρώ

Δήμος Ορεστιάδας                    ΔΩΡΕΑΝ                                ΔΩΡΕΑΝ

Δήμος Διδυμοτείχου                   30 ευρώ                               70 ευρώ

Δήμος Σουφλίου                          50 ευρώ                               100 ευρώ