Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Θεοδωρικάκος: Επιβράβευση στα στελέχη που με αυτοθυσία προστατεύουν τα σύνορα

Θεοδωρικάκος: Επιβράβευση στα στελέχη που με αυτοθυσία προστατεύουν τα σύνορα

07-12-2022

Την ανακοίνωση του Κ. Μητσοτάκη από την Τρίπολη για εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ σε ένστολους της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού σχολίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας «Η Πολιτεία ευχαριστεί και επιβραβεύει με πράξεις τα στελέχη που με καθημερινή αυτοθυσία προστατεύουν τα σύνορά της».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Θεοδωρικάκου: «Εφάπαξ ενίσχυση με 600 ευρώ σε όλους τους ενστόλους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Πολιτεία ευχαριστεί και επιβραβεύει με πράξεις τα στελέχη που με καθημερινή αυτοθυσία προστατεύουν τα σύνορά της.»

Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης φυσικά δεν ικανοποίησαν τα στελέχη καθώς έχουν ταλαιπωρηθεί πολλούς μήνες προκειμένου να πληρωθούν τις υπηρεσίες τους στα σύνορα.

Μάλιστα πριν έχα χρόνο σε συνάντηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ) με τον αντιπεριφερειάρχη Εβρου Δημήτριο Πέτροβιτς είχαν τονίσει το έντονο πρόβλημα που απασχολεί τα στελέχη που υπηρετούν στα σύνορα του Εβρου, οι οποίοι εκτελούν υπηρεσίες εντός της Ζώνης Ασφάλειας Προκάλυψης (ΖΑΠ) για την αποτροπή παράνομων μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας και παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιούλιο του 2020 και για περισσότερους από 15 μήνες!