Σήμερα είναι: Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
greek english turkish
ALL4U ΚΡΟΝΟΣ SOHO

Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Η Ελλάδα βρίσκεται στην όγδοη θέση των χωρών της ΕΕ με το πιο ακριβό πετρέλαιο.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην όγδοη θέση των χωρών της ΕΕ με το πιο ακριβό πετρέλαιο.

Θράκη: 'Καίει' το πετρέλαιο θέρμανσης παρά τη μείωση και την ώρα που το κρύο 'σφίγγει'.

06-01-2015

Παρά τη μεγάλη πτώση που σημειώνει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ύψους 23,6%, σύμφωνα με τον πίνακα του ΠΟΠΕΚ και συγκριτικά με τις τιμές λιανικής στα κράτη της ΕΕ, η Ελλάδα βρίσκεται στην όγδοη θέση των χωρών της ΕΕ με το πιο ακριβό πετρέλαιο.

Η χώρα, αν και βρίσκεται στην τρίτη θέση στον πίνακα μεταβολής της μέσης τιμής με ποσοστό -23,6%, με τη Λιθουανία δεύτερη με 25,1% και την Ιρλανδία να προπορεύεται με πτώση 30%, παρ' όλα αυτά η τιμή στην Ελλάδα παραμένει «τσουχτερή» σε σχέση με την πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, η μέση τιμή λιανικής στην Ελλάδα διαμορφώνεται σε 0,977 ευρώ ανά λίτρο, ενώ πέρυσι κόστιζε 1,279 ευρώ, δηλαδή μία διαφορά της τάξεως των 0,302 ευρώ.

Το γεγονός κατατάσσει την Ελλάδα στην όγδοη θέση των χωρών της ΕΕ με το πιο ακριβό πετρέλαιο, κάτι που συνομολογεί και η μέση τιμή πετρελαίου θέρμανσης στην ΕΕ που δεν ξεπερνά τα 0,741 ευρώ ανά λίτρο.

Την πιο χαμηλή τιμή πετρελαίου στην Ευρώπη κατέχει το Λουξεμβούργο, καθώς αυτή είναι μόλις 0,586 ευρώ ανά λίτρο.

Τέλος, ραγδαία είναι και η πτώση του αργού πετρελαίου (BRENT), αφού η μεταβολή που σημειώνει είναι της τάξεως του -44,7%.

Πηγή: eleftherovima.gr