Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου

92… γυμνούς μετανάστες "έσπρωξε" η Τουρκική στρατοχωροφυλακή στο ύψος των Φέρων

14-10-2022

92 παράνομοι γυμνοί μετανάστες εντοπίστηκαν στην περιοχή νότια του προγεφυρώματος Φερών απο άνδρες του ΤΣΦ, το πρωί της Παρασκευής 14 Οκτωβρίου, τους οποίους φέρεται να "έσπρωξε" με τη χρήση βίας η Τουρκική στρατοχωροφυλακή προς την Ελλάδα, αφού πρώτα τους έγδυσε

Συγκεκριμένα, γύρω στις 08:30 το πρωί εντοπίστηκαν στη περιοχή νότια του προγεφυρώματος στο Φερών, 92 γυμνοί παράνομοι μετανάστες, έξι διαφορετικών εθνικοτήτων, εκ των οποίων 50 από το Αφγανιστάν, σε άθλια σωματική και ψυχολογική κατάσταση. Κάτοικοι έψαχναν να βρούνε ρούχα σε εκκλησίες της περιοχής. 

ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ


Με έντονα σημάδια σωματικής κακοποίησης, ομολόγησαν στους Έλληνες αστυνομικούς που τους βρήκαν, ότι μέλη της Τουρκικής στρατοφυλακής αφού πρώτα τους χτύπησαν, τους ξέντυσαν και με βία τους έσπρωξαν να περάσουν στην Ελλάδα. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ελληνική πλευρά ενώ είχε τη δυνατότητα να τους αποτρέψει, στέλνοντάς τους πίσω στην Τουρκία, τους δέχτηκε για ανθρωπιστικούς λόγους.

Άλλο ένα περιστατικό λοιπόν, που έρχεται να προστεθεί στην απροκάλυπτα παράνομη διάθεση της Τουρκίας.

Το ερώτημα είναι, που θα οδηγήσει αυτή η προκλητικότητα και η συνεχής εξαθλίωση της ανθρώπινης υπόστασης; Που είναι η Διεθνής Αμνηστία να δει πως λειτουργεί η γείτονα χώρα;

newsroom @ e-evros.gr


Λίγες ώρες μετά ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, που επιβεβαιώνει το παραπάνω ρεπορτάζ: 

Την 14-10-2022 το πρωί, στην παρέβρια περιοχή Φερών Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, εντόπισαν ενενήντα δύο (92) παράνομους μετανάστες χωρίς ενδύματα και ορισμένους εξ αυτών με σωματικά τραύματα. Από την έρευνα Ελλήνων αστυνομικών και αξιωματούχων του Frontex διαπιστώθηκε ότι προωθήθηκαν στο ελληνικό έδαφος, με πλαστικές βάρκες από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου.

Όλες οι ανάγκες ένδυσης - σίτισης και πρώτων βοηθειών των ανωτέρω προσώπων καλύφθηκαν άμεσα από τις Ελληνικές Αρχές.