Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αφιερωμένος στον Χριστόδουλο Ρυζιώτη ο 4ος παραποτάμιος δρόμος στην Ορεστιάδα

Αφιερωμένος στον Χριστόδουλο Ρυζιώτη ο 4ος παραποτάμιος δρόμος στην Ορεστιάδα

03-07-2019

Ο Δήμος Ορεστιάδας, στο πλαίσιο της 25ης Συνάντησης Νέων «Άρδας 2019», διοργανώνει το Σάββατο 27 Ιουλίου 2019, τον 4ο Παραποτάμιο Δρόμο στις όχθες του ποταμού Άρδα, αφιερωμένο στον δρομέα και πρωτεργάτη της συγκεκριμένης διοργάνωσης το 2016, Χριστόδουλο Ρυζιώτη, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο «Πολυνίκης» Ορεστιάδας και την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν.Μακ.Θράκης.

Ο αγώνας υποστηρίζεται από τους δρομείς «Orestiada Running Team», την 16η Μεραρχία Πεζικού Διδυμοτείχου, την 3η Μ/Κ Ταξιαρχία ΡΙΜΙΝΙ Καβύλης, την Τακτική Διοίκηση 21ου Συντάγματος της Πλάτης, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τον Σύνδεσμο Κριτών Στίβου Θράκης.

Και τη φετινή χρονιά ο δρόμος θα είναι εμπλουτισμένος με δύο διαδρομές των 3 χλμ. και 10 χλμ. και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν μια πανέμορφη παραποτάμια διαδρομή, δίπλα στον ποταμό Άρδα.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ:
η ευαισθητοποίηση, αθλητών, θεατών, και εθελοντών, στην προστασία του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με την προαγωγή της υγείας, υιοθετώντας την άσκηση ως τρόπο ζωής και συμμετέχοντας βιωματικά όλες τις εποχές του έτους να ζήσουν την αξία του σπάνιου και μοναδικού οικοσυστήματος της περιοχής μας, αναλαμβάνοντας ενεργό δράση για την προστασία του,
η παροχή προτύπων σε παιδικές ηλικίες και η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης τους και του αθλητικού ιδεώδους,
η παροχή ευκαιριών σε όλους τους εμπλεκόμενους να γνωρίσουν την παράρδια περιοχή, του ιδιαίτερου φυσικού κάλους, της φιλοξενίας και της ξεχωριστής παράδοσης,
η τουριστική προβολή της περιοχής.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ EKΚINΗΣΗΣ
18:30 - 10 χιλιόμετρα
18:40 - 3 χιλιόμετρα
3ΧΛΜ / 10ΧΛΜ-ΑΦΕΤΗΡΙΑ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΕΙΣΟΔΟΣ ΧΩΡΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους.

ΗΛΙΚΙΕΣ
Δεν υπάρχει όριο ηλικίας συμμετοχής στους αγώνες
Για τους ανήλικους συμμετέχοντες θα πρέπει ο γονέας ή κηδεμόνας να συμπληρώσει την υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης γονέα, που υπάρχει στην ηλεκτρονική σελίδα του αγώνα: www.ardas-run.eu και να την προσκομίσει την ημέρα των αγώνων υπογεγραμμένη στη γραμματεία.
Για τα παιδιά κάτω των 10 ετών απαραίτητη είναι η συνοδεία κατά τη διάρκεια του αγώνα.
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Για την εγγραφή στις διαδρομές των 3 χλμ και 10 χλμ απαιτείται η συμπλήρωση της σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής που θα βρείτε στην ηλεκτρονική σελίδα του αγώνα: www.ardas-run.eu, στην οποία οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την ιατρική ευθύνη .

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι και την Τρίτη 23 Ιουλίου 2019 ή την συμπλήρωση του ορίου συμμετοχών των δύο διαδρομών, που είναι συνολικά 250 συμμετοχές.

Εγγραφές μπορούν να γίνουν μέχρι και μία ώρα πριν από την έναρξη των Αγώνων στη Γραμματεία, στον χώρο της εκκίνησης, εάν δεν έχει συμπληρωθεί το όριο συμμετοχών των δύο διαδρομών, που είναι συνολικά 250 συμμετοχές.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΦΑΚΕΛΟΥ
Η παραλαβή του αριθμού συμμετοχής και λοιπού υλικού θα πραγματοποιηθεί την ημέρα του αγώνα από τη γραμματεία (είσοδος χώρου εκδηλώσεων «Άρδας 2019» στις Καστανιές) μέχρι μισή ώρα πριν την έναρξη.

ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η συμμετοχή και στις δύο διαδρομές είναι δωρεάν.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
Όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν στον αγώνα με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχοντας κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για τυχόν σωματική ή άλλη βλάβη ή ζημιά από οποιαδήποτε αιτία κατά τη διάρκεια του αγώνα ή μετά το τέλος του. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα συμμετέχοντα, αφού όλοι θα αγωνιστούν με δική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ-ΕΠΑΘΛΑ
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί το t-shirt του αγώνα, όπως και το αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα, κατά τον τερματισμό.

Οι 3 πρώτοι νικητές και νικήτριες και των δύο διαδρομών θα βραβευθούν με κύπελλο (γενική κατηγορία).

Οι 3 πρώτοι νικητές της διαδρομής των 10 χλμ. άνω των 50 ετών θα βραβευθούν με κύπελλο (ειδική κατηγορία).

Οι 3 πρωτες νικήτριες της διαδρομής των 10χλμ άνω των 45 ετών θα βραβευθούν με κύπελλο (ειδική κατηγορία).

Με κύπελλο θα βραβευθούν ο μεγαλύτερος και η μεγαλύτερη σε ηλικία, στα 10χμ