Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αγνοείται η τύχη τριών Αλεξανδρουπολιτών

Αγνοείται η τύχη τριών Αλεξανδρουπολιτών

26-01-2016

Τελευταία ενημέρωση:

Αίσιο τέλος για τους τρεις Αλεξανδρουπολίτες αφού πλέον βρίσκονται ασφαλείς και ελεύθεροι στο σπίτι τους.


Νωρίτερα σήμερα:

Συνελήφθησαν από τους Τούρκους για λαθρεμπορία, καθώς προωθούσαν 1,5 τόνο βόειου κρέατος, ωστόσο, καμία υπηρεσία δεν τους αναζήτησε με συνέπεια να κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για… κατασκοπεία από τις τουρκικές αρχές.

Τα είδη που παρουσιάζουν ενδιαφέρουν μεταβάλλονται ανάλογα με την ζήτηση και την διαμόρφωση της διαφοράς τιμών ανάμεσα στα όμορα κράτη.

Έτσι λοιπόν, εδώ στον Έβρο, οι λαθρεμπορικές πράξεις είχαν κατά καιρούς αντικείμενο, πότε τα φάρμακα, πότε τα ελαστικά αυτοκινήτων, πότε τα λιπάσματα, τα υγρά καύσιμα κ.λπ., πέραν των ειδικών περιπτώσεων που έχουν σχέση με ναρκωτικές ουσίες.

Αυτή την περίοδο πάντως, ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαφορά τιμών στο Βόειο κρέας, λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν στην Τουρκία.

Έτσι λοιπόν, τρεις Αλεξανδρουπολίτες αφού ήρθαν σε συνεννόηση με Τούρκους αγοραστές, αποφάσισαν να προωθήσουν ποσότητες βοδινών κρεάτων, λαθραία, διά θαλάσσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, τα κρέατα, 1,5 τόνος περίπου, φορτώθηκαν σε βάρκα, σε περιοχή του Δέλτα του Έβρου και ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την απέναντι ακτή της Αίνου.

Μόνο που η βάρκα εντοπίστηκε από την Τουρκική ακτοφυλακή, κατασχέθηκαν τα κρέατα και συνελήφθησαν οι τρεις επιβαίνοντες.

Η ιστορία μέχρι εδώ δεν παρουσιάζει κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί τέτοιου είδους “αλισβερίσια” είναι λίγο-πολύ συνηθισμένα.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί παραμένουν κρατούμενοι, εδώ και 20 περίπου ημέρες, από τις τουρκικές αρχές, χωρίς να έχει ακόμα προσδιορισθεί ημερομηνία για να δικασθούν.

Το δε περίεργο είναι, εάν οι πληροφορίες είναι σωστές, ότι μέχρι σήμερα καμμία αρμόδια Ελληνική Αρχή δεν τους έχει αναζητήσει, ούτε έχει έλθει σε συνεννόηση με την τουρκική πλευρά.
Και όπως μας εξήγησαν άνθρωποι που γνωρίζουν τα πράγματα, στην ελληνική σιωπή, δεν αποκλείονται να δοθεί εσφαλμένη ερμηνεία.

Ότι οι τρεις Αλεξανδρουπολίτες, μπορεί να είναι και… “κατάσκοποι”, γι’ αυτό και δεν τους αναζητούν οι Ελληνικές Υπηρεσίες. 

Καταγράφουμε τα παραπάνω, όπου εξωδίκως τα πληροφορηθήκαμε και θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις αυτής της υπόθεσης, για την οποία κάποιοι, μάλλον δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους.