Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ανάστατη η γειτονιά στην οποία διαπράχτηκε το άγριο έγκλημα.
Ανάστατη η γειτονιά στην οποία διαπράχτηκε το άγριο έγκλημα.

Άγρια συζυγοκτονία στην Αλεξανδρούπολη - Μπορούσε να αποφευχθεί;

22-06-2024

Ερωτήματα πλανώνται πάνω από την υπόθεση που συντάραξε χθες την Αλεξανδρούπολη, δηλαδή την άγρια δολοφονία 73χρονης γυναίκας από τον 81χρονο σύζυγό της.

Κι αυτό γιατί είχαν υπάρξει κι άλλα επεισόδια στο παρελθόν μεταξύ του ηλικιωμένου ζευγαριού, που μπορούσαν να χτυπήσουν "καμπανάκι" για τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές.

VW Τερζενίδης

Μόλις δύο εβδομάδες πριν την δολοφονία, το ζευγάρι των Εβριτών συνταξιούχων που εργάστηκε επί σειρά ετών στη Γερμανία και επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη για τα τελευταία χρόνια της ζωής του, είχε απασχολήσει πάλι την αστυνομία.

Τότε είχε σημειωθεί οικογενειακό επεισόδιο και ο 81χρονος είχε χτυπήσει τον εγγονό του, με αποτέλεσμα η σύζυγος και η κόρη του να καλέσουν την αστυνομία και να τον συλλάβουν.

Στο αστυνομικό τμήμα συντάχθηκε δικογραφία εις βάρος του, αλλά παρά το αίτημα της συζύγου και της κόρης του να εξεταστεί από ψυχίατρο, ο αρμόδιος Εισαγγελέας δεν το δέχθηκε και ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να οριστεί χρονικά η προσαγωγή του σε δίκη.

Ίσως αυτό να ήταν ένα κρίσιμο σημείο στην όλη υπόθεση, εάν όντως αποδεικνυόταν από ψυχίατρο οτι ο δράστης είχε πρόβλημα και μπορούσε να κριθεί επικίνδυνος.

Βέβαια εκ των υστέρων ο καθένας μπορεί να πει το ο,τιδήποτε, αλλά στην καθημερινότητα οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές είναι αυτές που κρίνουν τους τρόπους αντιμετώπισης κάθε μεμονωμένου περιστατικού.

Οι πρώτες δηλώσεις του ιατροδικαστή που εξέτασε το άψυχο σώμα της 70χρονης γυναίκας πάντως, είναι ενδεικτικές της ψυχολογικής κατάστασης του δράστη. Μίλησε για "άγριο έγκλημα" με τουλάχιστον δώδεκα μαχαιριές και ποτάμι αίματος μέσα στην κουζίνα.