Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Τα πάρκα τσέπης δίνουν ανάσες οξυγόνου στους κατοίκους και τους επισκέπτες
Τα πάρκα τσέπης δίνουν ανάσες οξυγόνου στους κατοίκους και τους επισκέπτες

Ακόμη ένα όμορφο "πάρκο τσέπης" δημιουργήθηκε στον δήμο Αλεξανδρούπολης

10-06-2024

Ομόρφυνε ακόμη ένα μέρος του δήμου Αλεξανδρούπολης, ένας χώρος που δεν είναι τόσο μεγάλος όσο προβλέπεται για ένα πάρκο ωστόσο είναι αρκετός για να δημιουργηθεί ένα πάρκο "τσέπης" και να χαλαρώσουμε όσο χρειάζεται μέσα στη μέρα.

Το νέο πάρκο τσέπης δημιουργήθηκε στο χωριό Καβησός του δήμου Αλεξανδρούπολης και πλέον θα μπορούν να απολαμβάνουν την σκιά των δέντρων κάτοικοι και επισκέπτες.

Τι εννοούμε «Πάρκο Τσέπης»;

Τα "Πάρκα Τσέπης" έχουν αγκαλιαστεί από αρκετές πόλεις του εξωτερικού ήδη από το 1960. Μιλάμε ουσιαστικά για χώρους πρασίνου, μικρού συνήθως μεγέθους, οι οποίοι δημιουργούνται σε ξεχασμένα και εγκαταλελειμμένα τμήματα του αστικού ιστού, παρέχοντας ταυτόχρονα ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό. Σκεφτείτε δηλαδή μια αναξιοποίητη αλάνα ή μεγάλα και ασχεδίαστα τμήματα γης σε κάποια γειτονιά τα οποία δεν έχουν κάποια λειτουργική χρήση στην καθημερινότητα των κατοίκων της γειτονιάς.

Έχοντας ως στόχο την μηδενική επιβάρυνση του αστικού ιστού, τα «Πάρκα Τσέπης» εντάσσονται διακριτικά στο συνεχές σύστημα δόμησης, αναδεικνύοντας τα στοιχεία φυσικού περιβάλλοντος στο εσωτερικό των πόλεων, προσφέροντας παράλληλα στους πολίτες μια βόλτα χαλάρωσης στην φύση χωρίς ουσιαστικά να χρειαστεί να απομακρυνθούν μακριά από το σπίτι τους.