Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
VARTAN

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αλεξ/πολη: Αισιοδοξία για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι.

Αλεξ/πολη: Αισιοδοξία για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι.

24-05-2015

Πολύ θετικά και ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που λαμβάνουν οι επαγγελματίες του τουρισμού στην Αλεξανδρούπολη, για το φετινό καλοκαίρι. Οι κρατήσεις, ιδιαίτερα από Τουρκία, βρίσκονται ήδη σε πολύ καλά επίπεδα και εκτός απροόπτου θα μεταφραστούν σε μία άνευ προηγουμένου κίνηση το επόμενο διάστημα.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι όσο ρόδινα φαίνονται, μια και τα σενάρια για τις αλλαγές στο ΦΠΑ, εφόσον επαληθευτούν, φαντάζουν εφιαλτικά, ενώ μόνιμο «πονοκέφαλο» προκαλούν τα τεράστια προβλήματα στα σύνορα, ειδικά στα τελωνεία Κήπων και Νυμφαίας.

Το τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία, το οποίο έχει καταστήσει την Αλεξανδρούπολη, τουλάχιστον στην αγορά της Κωνσταντινούπολης, τον νούμερο ένα προορισμό για μία σύντομη, κοντινή απόδραση, συνεχίστηκε με μικρές, ενδιάμεσες ανάπαυλες και το χειμώνα. Ωστόσο, το καλοκαίρι, σύμφωνα με τουριστικούς πράκτορες, επαγγελματίες του τουρισμού και ξενοδόχους, η επισκεψιμότητα αυτή αναμένεται να κορυφωθεί και να σημειώσει νέο ρεκόρ.

Θετικά νέα από τον «Δημόκριτο»
Πέρα όμως από τις προβλέψεις, υπάρχουν και χειροπιαστά θετικά νέα, τα οποία έρχονται από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Μετά από επαφές που έγιναν το προηγούμενο διάστημα από tour operators της Πολωνίας, ευοδώθηκε συμφωνία για πραγματοποίηση πτήσεων τσάρτερ από τη Βαρσοβία στην Αλεξανδρούπολη. Η πρώτη πτήση εκτιμάται ότι θα γίνει μέσα στον Ιούνιο, ενώ σύντομα τουριστικά γραφεία της περιοχής μας θα είναι σε θέση να κλείνουν θέσεις για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Πολωνία μέσω των συγκεκριμένων πτήσεων. Παράλληλα, Ιούλιο και Αύγουστο αναμένεται να έρθουν και οι Εβραίοι από το Παρίσι, προσφέροντας άλλη μία αεροπορική σύνδεση στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος».

Πηγή: Εφημερίδα ΓΝΩΜΗ