Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αλεξανδρούπολη: Ξεκινά ο νέος κύκλος μαθημάτων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας

Αλεξανδρούπολη: Ξεκινά ο νέος κύκλος μαθημάτων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας

26-09-2017

Με αφορμή τον νέο κύκλο μαθημάτων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας από το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στις 19:00 ομιλία με θέμα "Εισαγωγή στη Νοηματική" με ομιλητή τον Γεώργιο Γκιντίκα, Υπεύθυνο του Κέντρου. Θα ακολουθήσει βιωματικό εργαστήριο με στόχο την εκμάθηση βασικών τεχνικών και κανόνων της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

Ο νέος κύκλος μαθημάτων θα ξεκινήσει στις 16 Οκτωβρίου 2017. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται από το Κ.Ε.Ν.Γ. στον πολυχώρο του Μουσείου σε ζωντανή σύνδεση με τον εκπαιδευτή ακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στο τομέα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Με το τέλος κάθε κύκλου θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης. Με την ολοκλήρωση του τετάρτου κύκλου δίνεται δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις επάρκειας τις οποίες διοργανώνει η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος. 

Το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας είναι αναγνωρισμένη σχολή. Είναι η πρώτη ιδιωτική σχολή που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2001 και από τότε συνεργάζεται με την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος. Διαθέτει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου από τους δασκάλους του Κ.Ε.Ν.Γ. ενώ στους μαθητές του πρώτου κύκλου δίνεται δωρεάν DVD λεξικό Νοηματικής 3000 λέξεων.

Το ΕΜΘ διαθέτει τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό για την διεξαγωγή μαθημάτων εξ αποστάσεως υψηλής ποιότητας με τη χρήση των τελευταίων τεχνολογικών καινοτομιών. Οι εγγραφές για τα τμήματα Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας όλων των κύκλων προετοιμασίας επάρκειας έχουν ξεκινήσει. 

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα δίδακτρα μπορείτε να απευθύνεστε στη γραμματεία του Κέντρου στο 2310 - 252882 και στο Μουσείο 25510 - 36663 / info@emthrace.org.