Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αλεξανδρούπολη: Απίστευτη καταγγελία - Απειλούν με απόλυση εργαζόμενους επιχείρησης που δεν ενημερώνουν σε ποια εκδήλωση πήγαν

Αλεξανδρούπολη: Απίστευτη καταγγελία - Απειλούν με απόλυση εργαζόμενους επιχείρησης που δεν ενημερώνουν σε ποια εκδήλωση πήγαν

14-08-2020

Απειλείται με απόλυση όποιος εργαζόμενος δεν ενημερώσει την υπεύθυνη προσωπικού σε ποια εκδήλωση παρευρέθηκε καταγγέλλει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης  "Η Ενότητα".

Ενώ ταυτόχρονα καλεί την επιθεώρηση εργασίας να παρέμβει, καθώς και το τμήμα υγιεινής και ασφάλειας να ελέγξει τα μέτρα που έχουν παρθεί στην συγκεκριμένη βιομηχανική μονάδα  της περιοχής.

Ακολουθεί αυτολεξεί η καταγγελία από το Σωματείο Eμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης "Η Ενότητα":

"Τη λογική της κυβέρνησης που τα ανάγει όλα στην ατομική ευθύνη φαίνεται ότι ακολουθεί και η εργοδοσία μεγάλης βιομηχανικής μονάδας τροφίμων στην περιοχή μας.

Με ανακοίνωση της Διοίκησης προς τους εργαζόμενους τους ενημερώνει ότι όποιος πηγαίνει σε γάμο, βαφτίσια, κηδεία, μνημόσυνα και διακοπές θα γίνεται δεκτός για εργασία μόνο εάν φέρνει αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό, αλλιώς θα υποχρεώνεται σε καραντίνα για 14 μέρες. Μάλιστα απειλείται με απόλυση όποιος εργαζόμενος δεν ενημερώσει την υπεύθυνη προσωπικού σε ποια εκδήλωση παρευρέθηκε!

Με τον τρόπο αυτό προσπαθεί η διοίκηση να φορτώσει την ευθύνη και το οικονομικό βάρος των τεστ ή της 14ήμερης καραντίνας στους εργαζόμενους, να αποποιηθεί τις δικές της ευθύνες.

Καταγγέλλουμε τη συγκεκριμένη πρακτική και απαιτούμε να γίνονται μαζικά τεστ ανά περιόδους στους εργαζόμενους το κόστος των οποίων να καλύπτει η επιχείρηση και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του νέου κορονοϊού.

Καλούμε την επιθεώρηση εργασίας να παρέμβει, καθώς και το τμήμα υγιεινής και ασφάλειας να ελέγξει τα μέτρα που έχουν παρθεί, αν υπάρχει σχέδιο εκπονημένο από τον ιατρό εργασίας και αν τηρείται.

Ως διοίκηση του σωματείου θα παρακολουθούμε την εξέλιξη και θα επανέρθουμε σε περίπτωση που χρειαστεί.

Καλούμε τους συναδέλφους σε κάθε χώρο δουλειάς να συσπειρωθούν στο σωματείο μας, να καταγγέλλουν τις οποιεσδήποτε ελλείψεις μέτρων, μαζί να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας από την πανδημία αλλά και συνολικά του εισοδήματός μας, των δικαιωμάτων μας."