Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αλεξανδρούπολη: Μέλος της Επιτροπής Ενέργειας Περιβάλλοντος ΚΕΔΕ ο Γ. Φαλέκας

Αλεξανδρούπολη: Μέλος της Επιτροπής Ενέργειας Περιβάλλοντος ΚΕΔΕ ο Γ. Φαλέκας

24-06-2020

Μέλος της Επιτροπής Ενέργειας Περιβάλλοντος και Διαχείρισης απορριμμάτων εκλέχθηκε ομόφωνα από την ΚΕΔΕ ο πρώην αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τραϊανούπολης του Δήμου Αλεξανδρούπολης Γιάννης Φαλέκας.

«Είναι θετικό ότι από την Αλεξανδρούπολη επιλέγεται ένας άνθρωπος για τις ενεργειακές πινελιές που είχε βάλει στην προηγούμενη θητεία του. Στην Αθήνα επιθυμούν να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία οπότε ζήτησαν την συμμετοχή μου σε αυτήν την επιτροπή την οποία και αποδέχτηκα προκειμένου να προσφέρω στον τομέα τον ενεργειακό του περιβάλλοντος και της διαχείρισης απορριμμάτων που είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο,» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Φαλέκας ,υπογραμμίζοντας πως «η ΚΕΔΕ είναι ένα όργανο θεσμοθετημένο πολύ μεγάλο στην Ελλάδα και είναι τιμή για τον Δήμο να συμμετέχει ένα μέλος του.»

Το 2018-2019 ο Δήμος της Αλεξανδρούπολης ήταν ο πιο προχωρημένος Δήμος στον τομέα της γεωθερμίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη αλλά και γενικότερα στις ΑΠΕ και την εξοικονόμηση ενέργειας, ποια είναι όμως σήμερα η εικόνα που βρίσκονται αυτές οι γεωθερμικές προσπάθειες;

«Σήμερα υπάρχει μια στασιμότητα στις γεωθερμικές προσπάθειες στην διεκδίκηση και στην συμμετοχή σε καινούργια πράγματα,» ανέφερε ο κ. Φαλέκας και τόνισε πως «μπορεί ο Δήμος να συνεχίζει όσα έργα ήταν σε εξέλιξη, αλλά νέα έργα μέχρι στιγμής δεν βλέπουμε.»