Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αλεξανδρούπολη: Μέτρα και ελέγχους στις δικαστικές αίθουσες ζητάει ο δήμαρχος

Αλεξανδρούπολη: Μέτρα και ελέγχους στις δικαστικές αίθουσες ζητάει ο δήμαρχος

28-04-2020

Τη λήψη μέτρων και τη διενέργεια ελέγχων και αυτοψιών στις δικαστικές αίθουσες της Αλεξανδρούπολης ζητάει, με επιστολή του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Ζαμπούκης, «με αφορμή την έναρξη λειτουργίας από 28 Απριλίου των δικαστηρίων καθώς και της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό... ».

Στην εν λόγω επιστολή, ο κ. Ζαμπούκης ζητάει, μεταξύ άλλων, να διασφαλιστεί η παροχή υγειονομικών εγγυήσεων του ΕΟΔΥ για την εξυπηρέτηση δημοτών και δικηγόρων, να γίνουν οι προβλεπόμενες και απαραίτητες απολυμάνσεις στους χώρους, να παρέχονται μέτρα πρόληψης για τον μη συνωστισμό, να κρατείται πρωτόκολλο εισερχομένων, ώστε σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος να ενημερωθούν οι υπάλληλοι που ήρθαν σε επαφή για την αποφυγή διασποράς, να υπάρχουν κατάλληλα διαχωριστικά πλεξιγκλάς.

Στην περίπτωση που κατά τη διενέργεια των ελέγχων και αυτοψιών εντοπιστούν ελλείψεις και μέχρι αυτές να καλυφθούν στο έπακρο, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ζητάει από την Εισαγγελία Πρωτοδικών να δοθεί παραγγελία ώστε να μην ξεκινήσει η λειτουργία των δικαστηρίων.