Κάτι τρέχει στον Έβρο

Θεοδωρικάκος, Τσούνης & Φλώρος εκτάκτως στον Έβρο.
Θεοδωρικάκος, Τσούνης & Φλώρος εκτάκτως στον Έβρο.

Αλεξανδρούπολη: Μηνύματα θωράκισης και αναβάθμισης από Θεοδωρικάκο, Τσούνη & Φλώρο

21-09-2022

Συναντήσεις κορυφής αναμένονται σήμερα στον Έβρο καθώς στις 12 το μεσημέρι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, θα έχει συνάντηση εργασίας με το Βούλγαρο ομόλογό του, Ivan Demerdzhiev σε κεντρικό ξεονοδοχείο της Αλεξανδρούπολης.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε πως η συνάντηση με τον Βούλγαρο ομόλογό του γίνεται προκειμένου να δοθεί σε όλο τον κόσμο μήνυμα κοινής αντιμετώπισης της απειλής που δέχονται τα Ευρωπαϊκά σύνορα με την Τουρκία, στον Έβρο. Επιπροσθέτως, επεσήμανε πως η Ελλάδα θα διεκδικήσει από την Ε.Ε. να στηρίξει οικονομικά την επιμήκυνση του τείχους κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία. 

Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα αναμένεται να βρεθεί στον Έβρο και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης, ο οποίος είχε επισκεφθεί την περιοχή ένα μήνα περίπου πριν, συνοδεύοντας τον επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Μπομπ Μενέντεζ.

Άλλωστε, το επενδυτικό και γεωστρατηγικό ενδιαφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βαίνει αυξανόμενο, προκαλώντας έντονη νευρικότητα και ανησυχία στην Άγκυρα. Θέμα χρόνου, επίσης, είναι και η ολοκλήρωση της παραχώρησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου Οργανισμού Λιμένος της Αλεξανδρούπολης, με την προθεσμία κατάθεσης προσφορών να εκπνέει αύριο, Πέμπτη, μετά από την τελευταία παράταση του ΤΑΙΠΕΔ.

Σε επιτηρητικά φυλάκια κατά μήκος του ποταμού Έβρου θα περιοδεύσει και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγος, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος αναμένεται να απευθυνθεί και προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί στις Μεραρχίες της περιοχής.