Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αλεξανδρούπολη: Σήμερα ο διαγωνισμός πίτας στo γήπεδο «Φώτης Κοσμάς»

Αλεξανδρούπολη: Σήμερα ο διαγωνισμός πίτας στo γήπεδο «Φώτης Κοσμάς»

18-06-2023

Με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση της τοπικής παραδοσιακής κουζίνας της Θράκης, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διοργανώνει την εκδήλωση «Διαγωνισμός Πίτας» σήμερα, Κυριακή 18 Ιουνίου και ώρα 19.00 στο γήπεδο Φώτης Κοσμάς στην Αλεξανδρούπολη, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού – Λαογραφικού Συλλόγου Αγνάντιας "Άγιος Γεώργιος" και του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Λουτρού.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με επιπλέον στόχο τη γέννηση ιδέας συνεργασίας γυναικών, για σχηματισμό συνεταιρισμών τοπικών προϊόντων που κατ’ επέκταση θα συμβάλουν με θετικό πρόσημο στην τοπική οικονομία. Υπεύθυνη για το τελικό αποτέλεσμα του διαγωνισμού, θα είναι επιτροπή γευσιγνωσίας που απαρτίζεται από τους πλέον αρμόδιους καταξιωμένους chefs από την Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής και Γαστρονομίας Ελλάδος.

VW Τερζενίδης

Οι 15 καλύτερες πίτες θα βραβευθούν με χρηματικά βραβεία από χορηγίες επιχειρήσεων, τη διαχείριση των οποίων έχουν αναλάβει οι σύλλογοι Πολιτιστικός – Λαογραφικός Σύλλογος Αγνάντιας "Άγιος Γεώργιος" και ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Λουτρού, και τα οποία έχουν ως εξής:

  • 1ο βραβείο: 1.500,00 ευρώ
  • 2ο βραβείο: 500,00 ευρώ
  • 3ο βραβείο: 200,00 ευρώ
  • 12 βραβεία: από 100,00 ευρώ.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά σχήματα: στο τραγούδι η Σταυρούλα Αρβανιτοπούλου η οποία το 2005 μας έκανε υπερήφανους κερδίζοντας το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το υπέροχο τραγούδι ¨Ξένο ρούχο¨ σε στίχους του συμπολίτης μας Χρήστου Σταυρακούδη, στο μπουζούκι ο Γιώργος Τσικάριας και στην κιθάρα ο Νίκος Ζέγος, καθώς και η ορχήστρα του Παναγιώτη Μπαρμπούδη, η οποία θα συνοδεύσει τα χορευτικά συγκροτήματα. Την εκδήλωση επίσης θα πλαισιώσει ο Χρήστος Καλιατσάς.