Σήμερα είναι: Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
greek english turkish
Δερέμπεης μικρό ALL4U SOHO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αλεξανδρούπολη: To ΔΠΘ τιμά τον Εμπνευστή της Παγκόσμιας Ημέρας για το σύνδρομο Down Στυλιανό Αντωναράκη

Αλεξανδρούπολη: To ΔΠΘ τιμά τον Εμπνευστή της Παγκόσμιας Ημέρας για το σύνδρομο Down Στυλιανό Αντωναράκη

31-03-2016

Σε Επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης θα αναγορευτεί ο διεθνούς φήμης Γενετιστής και Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γενεύης της Ελβετίας κ. Στυλιανός Ε. Αντωναράκης, σε εκδήλωση που θα παραγματοποιήσει το Δ.Π.Θ. την Πέμπτη 7 Απριλίου στις 18.30 στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης .

Η αναγόρευση του τιμώμενου θα γίνει από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθηγητή κ. Αθανάσιο Καραμπίνη και θα ακολουθήσει ομιλία του τιμώμενου με θέμα: «Γονιδιώματα, Εξέλιξη και Γονιδιωματική Ιατρική».

Ο Καθηγητής κ. Αντωναράκης είναι παγκοσμίως πρωτοπόρος στη Μοριακή και Ιατρική Γενετική με εξέχοντα ρόλο στην χαρτογράφηση του ανθρώπινου γονιδιώματος και τη μελέτη της γενετικής αιτιολογίας του συνδρόμου Down αλλά και ασθενειών όπως η β-θαλασσαιμία.

Έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων με το Διεθνές Βραβείο Jerome Lejeune, με το Βραβείο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Γενετικής και με το μετάλλιο του Τάγματος του Φοίνικα της Ελληνικής Δημοκρατίας, ενώ με δική του πρωτοβουλία καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας, Όλγα Ορφανίδου