Σήμερα είναι: Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
greek english turkish
SOHO ΙΚΤΕΟ Δερέμπεης μικρό

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αναγόρευση του καθηγητή Β.Γολεμάτη σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής ΔΠΘ

Αναγόρευση του καθηγητή Β.Γολεμάτη σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής ΔΠΘ

09-06-2016

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα παραγματοποιήθηκε η τελετή αναγόρευσης σε επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης του Ομότιμου Καθηγητή Χειρουργικήςτου Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Βασιλείου Χ. Γολεμάτη, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του ΠανεπιστημιακούΓενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Στην τελετή παρευρέθησαν εκτός από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας καθηγητή Νεφρολογίας κ. ΠλουμήΠασαδάκη, τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής καθηγητή Χειρουργικής κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, οΣεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως-Τραϊανουπόλεωςκαι Σαμοθράκης  κ.κ. Άνθιμος, ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Δημήτριος Πέτροβιτς, οι βουλευτές Έβρου κ. Καϊσας και  κ. Δημοσχάκης, ο Διοικητής της 23ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, εκπρόσωπος του Διοικητή της 12ης Μεραρχίας, ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κ. Αδαμίδης, καθηγητές του Τμήματος Ιατρικής, φοιτητές και πλήθος κόσμου.

Ο Έπαινος του τιμώμενου Καθηγητή κ. Βασιλείου Γολεμάτη αναγνώστηκε από τον εισηγητή του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Σιμόπουλο,ο οποίος τόνισε ιδιαίτερα  το επιστημονικό και κυρίως το ανθρωπιστικό του έργο.  Τον χαρακτήρισε Φωτισμένο Πανεπιστημιακό Δάσκαλο, που με την καταλυτική του απλότητα, αμεσότητα και ζωντάνια, γοήτευε τους συνομιλητές του, όπως τους φοιτητές και τους ασθενείς, πάνω από τους οποίους έσκυβε πάντα με ενδιαφέρον, ανεξάρτητα από την κοινωνική τους θέση, τις πολιτικές πεποιθήσεις ή τη φυλετική τους προέλευση.        

Η Επίδοση διασήμων και η αναγόρευση έγινε από τον Πρόεδροτου Τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθηγητή Χειρουργικής κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη.