Σήμερα είναι: Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021
greek english turkish
JOY ΙΚΤΕΟ ΚΡΟΝΟΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ανάπλαση παραλιακής Αλεξανδρούπολης: Τι θα γίνει, πως και πότε!

Ανάπλαση παραλιακής Αλεξανδρούπολης: Τι θα γίνει, πως και πότε!

29-10-2018

Υπό εξέλιξη βρίσκονται τα έργα ανάπλασης στην Παραλιακή Ζώνη του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι εργασίες ξεκίνησαν από τη λεγόμενη στροφή Εγνατία, έναντι του Πάρκου Προσκόπων, με την διαμόρφωση του χώρου όπου πρόκειται να λειτουργεί το νέο Δημοτικό Πάρκινγκ.

Η ανάπλαση περιλαμβάνει επίσης επέκταση του ποδηλατόδρομου και διαμόρφωση του χώρου της παραλίας με κατεύθυνση προς την πλατεία του Φάρου, στο πλαίσιο της οποίας περιλαμβάνεται και η κοπή δέντρων, κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Τα 46 συνολικά δέντρα που θα κοπούν, πρόκειται να αντικατασταθούν από 114 νέα, που θα φυτευθούν, 50 κατά μήκος του πεζοδρομίου δυτικά του γηπέδου «ΦΩΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ», όσο και στον κυρίως χώρο του χώρου στάθμευσης, επί των διαμορφωμένων νησίδων.

Επιπλέον η ανάπλαση του χώρου μπροστά από το τοιχοίο αντιστήριξης της παραλιακής ζώνης σε μήκος περίπου480 μέτρων, η «πράσινη» παρέμβαση θα αφορά την φύτευση 64 δέντρων και θάμνων, λόγω του γεγονότος ότι σε αυτή τη ζώνη οι ρίζες των δέντρων έχουν προκαλέσει υπερύψωση και καταστροφή των πεζοδρομίων, με αποτέλεσμα το πεζοδρόμιο να καταστεί μη προσβάσιμο στους δημότες, και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες (ΑΜΕΑ).

Δείτε εδώ βίντεο από την έναρξη των εργασιών & ενημερωθείτε για το τι περιλαμβάνουν