Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
FAGI

Κάτι τρέχει στον Έβρο

"Ανεβαίνει" η ανησυχία για τις σχολές στην Ορεστιάδα.
"Ανεβαίνει" η ανησυχία για τις σχολές στην Ορεστιάδα.

Αναστάτωση και ανησυχία επικρατεί στην Ορεστιάδα για τα τμήματα των σχολών του ΔΠΘ

03-03-2021

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στα ΑΕΙ τόσο για την αστυνόμευση όσο και την ελάχιστη βάση εισαγωγής, ενώ και η πόλη της Ορεστιάδας λέει ΟΧΙ στο νέο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση. Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου "Η ΕΝΟΤΗΤΑ" τονίζει πως τα τμήματα στην Ορεστιάδα είναι σίγουρο ότι θα έχουν ημερομηνία λήξης.

"Όχι στο νέο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση που βάζει λουκέτο στις Σχολές Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασολογίας" εκφράζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση τους.

Ακολουθεί ολόκληρη η σχετική τους ανακοίνωση:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο νόμο που πρόσφατα ψήφισαν οι βουλευτές της Ν.Δ και της Ελληνικής Λύσης και αφορά την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Με το νόμο αυτό μεταξύ άλλων, μειώνονται οι εισακτέοι, εκδιώκονται οι φοιτητές που αναγκάζονται να εργάζονται στο διάστημα των σπουδών τους. Αυτό θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την κατηγοριοποίηση των πανεπιστημιακών σχολών και φυσικά, τα τμήματα στην Ορεστιάδα είναι σίγουρο ότι θα έχουν ημερομηνία λήξης.

Δεν ξεχνάμε βέβαια ότι η ίδια κυβερνητική πολιτική, πριν του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα της ΝΔ, έχει οδηγήσει στην απαξίωση και στη μη λειτουργία το τμήμα της Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι το κλείσιμο των σχολών θα φέρει ένα μεγάλο πλήγμα στην Ορεστιάδα και την ευρύτερη περιοχή αν λάβουμε υπ' όψη μας ότι πολλά είναι τα παιδιά αγροτικών και λαϊκών οικογενειών του νομού που επιλέγουν κυρίως για οικονομικούς λογούς να σπουδάσουν στα συγκεκριμένα τμήματα.

Μας βρίσκει αντίθετους η στάση των τοπικών βουλευτών της Ν.Δ που με την ψήφο τους συνυπέγραψαν το νόμο εκ των υστέρων να προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις στα τοπικά ΜΜΕ, εμφανιζόμενοι ως λάβροι υποστηρικτές της βιωσιμότητας των σχολών στην Ορεστιάδα.

Μπροστά σ' αυτές τις δυσάρεστες εξελίξεις η Ομοσπονδία καλεί όλους τους φορείς σε συντονισμό για να απαιτήσουμε να μην εφαρμοστεί ο καταστροφικός αυτός νόμος.

Υ.Γ Τις επόμενες μέρες αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΑΣΕ θα συναντηθεί με τον κοσμήτορα κ. Κουτρούμπα."