Σήμερα είναι: Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019
greek english turkish
AL FARO TIMI MIKRO ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΠΔΕ 2015.
Εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΠΔΕ 2015.

Ανοίγει ο δρόμος για αναβάθμιση του λιμανιού της Καμαριώτισσας.

20-02-2015

Μετά από τις διαμαρτυρίες του Δημάρχου Σαμοθράκης για απένταξη δυο σημαντικών έργων για το νησί, χθες ήρθε και ένα ευχάριστο νέο. Με την υπ αριθμ 25 23/1/2015 απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας εγκρίνεται η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΠΔΕ 2015 μελέτη με τίτλο Λιμάνι Σαμοθράκης προϋπολογισμού 500.000,00.

Η έγκριση αυτή εξασφαλίζει την υλοποίηση όλων των απαραίτητων μελετών, δηλαδή τη σύνταξη Αναπτυξιακού Προγράμματος με την μορφή Πλαισίων Έργων Ανάπτυξης Λιμένα ΠΕΑΛ και τις αντίστοιχες περιβαλλοντικές μελέτες που απαιτούνται όπως επίσης και μελέτες μελλοντικών επεκτάσεων του λιμένα.


Ξεπερνώντας αυτόν τον ύφαλο ανοίγει ο δρόμος προκειμένου να λυθεί οριστικά τόσο το θέμα της νομιμοποίησης των αυθαίρετων λιμενικών εγκαταστάσεων όσο και της ωρίμανσης μελέτης για την υλοποίηση έργου επέκτασης του Λιμένα Καμαριώτισσας στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2014-2020.


Ο Δήμος Σαμοθράκης εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση του από την εν λόγω εξέλιξη που ήρθε να επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας του Δήμου με τον ΟΛΑ και την εκπλήρωση των δεσμεύσεων του Υπουργού κου Μ. Χρυσοχοϊδη που ανέλαβε τόσο κατά την τελευταία του επίσκεψη στο νησί (11/10/2014) αλλά και τις εξαγγελίες του στην Αλεξανδρούπολη (21/11/2014).


Μέλημα του Δήμου είναι να εδραιώσει μια καλή συνεργασία και με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου και να μεταφέρει και σε αυτή την αναγκαιότητα επέκτασης του Λιμένα Καμαριώτισσας.

Εκλέγουμε