Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ανοίγει ο δρόμος για την χρήση καρφιών στην Εγνατία Οδό

Ανοίγει ο δρόμος για την χρήση καρφιών στην Εγνατία Οδό

14-08-2023

"Πράσινο φως" παίρνει η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης για την χρήση καρφιών από τους αστυνομικούς όταν αυτό κρίνεται απαράιτητο προκειμένου να ακινητοποιούνται τα οχήματα των λαθροδιακινητών με τα οποία το τελευταίο διάστημα μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας Οδού και έχου σκορπίσει τον τρόμο στους οδηγούς.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που φέρνει στη δημοσιότητα ο βουλευτής Έβρου της Ελληνικής Λύσης μετά απο την 4/8/2023 επιστολή του προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξ/πολης για το νομικό πλαίσιο χρήσης καρφιών ενήργησε άμεσα και δίνει το "πράσινο φως" για την χρήση των καρφιών.

Ο κ. Παπαδάκης ο οποίος αξίζει να αναφερθεί ότι είναι ο βουλευτής που έφερε το θέμα στη Βουλή και ζήτησε την άμεση λύση του προβλήματος ανέφερε αναλυτικά για την εξέλιξη του ζητήματος.

VW Τερζενίδης


"Μετά απο την 4/8/2023 επιστολή μου προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξ/πολης για το νομικό πλαίσιο χρήσης καρφιών, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του ως προιστάμενος της αστυνομίας, προς τιμή του ο Εισαγγελέας λειτουργώντας άμεσα με την υπ'αριθ. 2284/7-8-2023 παραγγελία του προς την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξ/πολης αναφέρει ότι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπως η διακίνηση λαθρομεταναστών είναι σύννομη η χρήση καρφιών απο τους αστυνομικούς και πρέπει να εφαρμόζεται.

Με την γνωμοδότηση αυτή αλλά και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου πλέον ανοίγει ο δρόμος για χρήση καρφιών και τώρα πρέπει το Υπουργείο να εγκαταλείψει το κατάπτυστο αφήγημα περί μη υπάρξεως νομικού πλαισίου και να προμηθεύσει με καρφιά την αστυνομία για να εξαλειφθεί το θέμα με τους λαθροδιακινητές.

Αν δεν μεριμνήσει το Υπουργείο είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΥΜΑ!!"