Σήμερα είναι: Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
greek english turkish
ΚΡΟΝΟΣ Δερέμπεης μικρό SOHO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης συζητήθηκε στην 6η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης
Το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης συζητήθηκε στην 6η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης

Ανοίγει τις "πύλες" του στο κοινό το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

06-03-2018

Μπορεί το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο να ολοκληρώνεται βάσει χρονοδιαγράμματος σε 2 - 2,5 χρόνια από τώρα, όμως ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό με την περιοδική έκθεση που βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα,  η "Συλλογή Ραιδεστού" που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη θα μεταφερθεί στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και από τις 24 Μαρτίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τη δει.

Η έκθεση αυτή θα διαρκέσει, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης στο χθεσινό (Δευτέρα 5 Μαρτίου) Δημοτικό Συμβούλιο, έως ότου είναι έτοιμα τα οριστικά εκθέματα, τα οποία έχουν ήδη μεταφερθεί από την Κομοτηνή στην Αλεξανδρούπολη και βρίσκονται στο υπόγειο του Μουσείου.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες μεταξύ των οριστικών εκθεμάτων ξεχωρίζουν πέντε πήλινες σαρκοφάγοι.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στηρίζει την προσπάθεια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Έβρου, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Όλια Γκαντανίδου

Δείτε όλα όσα συζητήθηκαν χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, μέσα από το βίντεο που μεταδόθηκε ζωντανά από το e-evros.gr μέσω της σελίδας του στο Facebook (https://www.facebook.com/eevros).

Να υπενθυμίσουμε πως οι μεταδόσεις μέσω Facebook εμφανίζονται στο news feed (αρχική σελίδα) του χρήστη, σε μορφή live stream όπου έχει την δυνατότητα να το παρακολουθήσει ζωντανά αλλά και να αλληλεπιδράσει. Ο χρήστης δηλαδή, μπορεί να κάνει like, να αφήσει κάποιο σχόλιο ή να κοινοποιήσει το video στο προφίλ του.

Δείτε όλα τα θέματα που συζητήθηκαν εδώ: https://goo.gl/CrXdqk