Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

«Απαιτούμε, δεν επαιτούμε»: παραμένουν χωρίς ρεύμα οι 7 Σύλλογοι στο Παλιό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

«Απαιτούμε, δεν επαιτούμε»: παραμένουν χωρίς ρεύμα οι 7 Σύλλογοι στο Παλιό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

26-10-2018

Παραπάνω από 10 ημέρες βρίσκονται πλέον στο σκοτάδι και στο κρύο και οι 7 Σύλλογοι που στεγάζουν την δραστηριότητα τους στο κτήριο του Παλιού Νοσοκομείου στην Αλεξανδρούπολη.

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης έχει για την πλειοψηφία των Συλλόγων, σημάνει και την παύση της λειτουργίας τους, τουλάχιστον προσωρινά.

Και ενώ μερικοί αποφάσισαν να «επιστρατεύσουν» γεννήτριες, κάποιοι άλλοι απλά «έβαλαν λουκέτο».

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ο Σύλλογος Προσκόπων, που παρά την πλούσια δράση του αλλά και του αριθμού των μελών που απαριθμεί στην Αλεξανδρούπολη, πολλά εκ των οποίων παιδιά, βρίσκεται προ αδιεξόδου.

«Φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, πλην της περιόδου του Β’ Π.Π, του 2ου Συστήματος, ενώ του χρόνου συμπληρώνονται 100 χρόνια Προσκοπισμού στην πόλη μας. Σε αυτήν τη χρονική συγκυρία έμελλε πριν από λίγες ημέρες να διακοπεί εντελώς απροειδοποίητα η ηλεκτροδότηση στο 2ο Σύστημα Προσκόπων που στεγάζεται στο παλαιό Νοσοκομείο, αφήνοντας τα 100 και πλέον μέλη του, από τα οποία η συντριπτική πλειοψηφία είναι παιδιά, κυριολεκτικά στο σκοτάδι», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι πρόσκοποι.

Οι ίδιοι δηλώνουν πως: «Απαιτούμε και δεν επαιτούμε, την άμεση αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία μας.

Επιπλέον ζητάμε την άμεση γνωστοποίηση προς εμάς τυχόν υποχρεώσεων μας, οικονομικών ή ότι άλλο, προκειμένου να ανταποκριθούμε. Δεν ζητάμε «χάρες», ζητάμε σεβασμό απέναντι στα παιδιά και στις οικογένειές τους που θα κληθούν εν’ όψη του χειμώνα να κάνουν τις συγκεντρώσεις τους στο σκοτάδι και στο κρύο.

Προτείνουμε, έστω προσωρινά, την ρευματοδότηση μας από το Κεντρικό Κτήριο της Αντιπεριφέρειας Έβρου που φιλοξενεί τις υπηρεσίες υγείας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με από κοινού έξοδα σύνδεσης σε συνεννόηση και με τους άλλους συλλόγους. Άλλωστε ήδη κάποιοι από τους έχοντες νόμιμο παραχωρητήριο στον χώρο το χρησιμοποιούν».

Διαβάστε εδώ για την κατάσταση που επικρατεί στο «κουφάρι» πλέον Παλιό Νοσοκομείο