Σήμερα είναι: Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020
greek english turkish
AL FARO ΙΚΤΕΟ SOHO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Χωρίς ρεύμα 7 Σύλλογοι στο Παλιό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ελέω…κατάληψης – στον Υπουργό ο Δήμαρχος

Χωρίς ρεύμα 7 Σύλλογοι στο Παλιό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ελέω…κατάληψης – στον Υπουργό ο Δήμαρχος

18-10-2018

«Ρολά» κατέβασαν από το μεσημέρι της Τρίτης 16 Οκτωβρίου όλοι οι Σύλλογοι που στεγάζονται στο Παλιό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, αφού στα γραφεία τους δεν υπάρχει πλέον ηλεκτροδότηση.

Ο λόγος; Η κατάληψη στο παλιό νεκροτομείο (που βρίσκεται στον ίδιο χώρο), από αντιεξουσιαστές.

Αν και τα δύο γεγονότα εκ πρώτης δεν φαίνεται να έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, όπως όλα δείχνουν πρόκειται για την αιτία και το αποτέλεσμα.

Ειδικότερα, το ρεύμα κόπηκε στο κεντρικό κτήριο του Παλιού Νοσοκομείου εξαιτίας της κατάληψης στο Νεκροτομείο, και προκειμένου αυτή να διαλυθεί (υπενθυμίζεται ότι στο σημείο έγιναν πρόσφατα σοβαρά επεισόδια μεταξύ των αντιεξουσιαστών και της αστυνομίας).

Ανάμεσα στους συλλόγους βρίσκονται οι Πρόσκοποι, οι Πολύτεκνοι, αλλά και ο Νομαρχιακός Σύλλογος Έβρου ΑμεΑ, ο Πρόεδρος του οποίου κάνει το τελευταίο διάστημα προσπάθειες εύρεσης νέας στέγης.

Υπενθυμίζεται πως το κτήριο έχει περάσει στην κυριότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με το Δήμο αλλά και την Περιφέρεια να προσπαθούν να εξασφαλίσουν την μεταβίβαση χρήσης του για τα επόμενα 40 και 99 χρόνια αντίστοιχα.

Το ζήτημα όμως βρίσκεται εδώ και καιρό στον «αέρα», αφού δεν έχει υπάρξει ουσιαστική εξέλιξη, με αποτέλεσμα ο χώρος να έχει μετατραπεί σε «ξέφραγο αμπέλι», αφού, ενδεικτικά, επιτήδειοι έχουν κλέψει μέχρι και τα χάλκινα καλώδια του ρεύματος, ενώ τη νύχτα δεν υπάρχει φύλαξη και κανένας έλεγχος και προσφάτως έχουν σημειωθεί βανδαλισμοί και κλοπές σε αποθήκη Συλλόγου.

Ο Δήμαρχος βρίσκεται σήμερα (18/10) στην Αθήνα προκειμένου να διευθετήσει το ζήτημα, και ενώ το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της 32ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως είπε ο Βαγγέλης Λαμπάκης, ο ίδιος ανέφερε το συγκεκριμένο θέμα στον Υπουργό Στ.Αραχωβίτη μετά από την σύσκεψη που έλαβε χώρα το προηγούμενο διάστημα στην Αθήνα με θέμα τις καταστροφές στην πρωτογενή παραγωγή του Έβρου.

Ειδικότερα για το Σύλλογο ΑμεΑ ενδέχεται να υπάρξει επανασύνδεση του ρεύματος μέχρι να ξεκαθαρίσει «τι μέλλει γενέσθαι».

Μαρίνα Κριτού

Δείτε εδώ όλα όσα συνέβησαν στην 32η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως μεταδόθηκε ζωντανά από το e-evros.gr