Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζητά από τους πολίτες να μην πείθονται από μηνύματα (sms ή email) που αναφέρουν ότι κέρδισαν χρηματικό ποσό.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζητά από τους πολίτες να μην πείθονται από μηνύματα (sms ή email) που αναφέρουν ότι κέρδισαν χρηματικό ποσό.

Απατηλά sms τάζουν κέρδη 850.000 αγγλικών λιρών.

02-08-2014
Οδηγίες προς τους πολίτες για την πρόληψη και αποφυγή εξαπάτησής τους από μαζικά μηνύματα sms και από συγκεκριμένη ιστοσελίδα γνωστής εταιρείας δίνει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κι αυτό γιατί το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώνεται μαζική διακίνηση, μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, σύντομου μηνύματος (sms) με απατηλό περιεχόμενο.

Συγκεκριμένα, αποδέκτες των επίμαχων αυτών μηνυμάτων είναι τυχαίοι χρήστες, που ενημερώνονται παραπλανητικά ότι έχουν κερδίσει 850.000 λίρες Αγγλίας από διαγωνισμό μεγάλης εταιρείας (Samsung).

Για να εισπράξουν το ποσό, το μήνυμα -γραμμένο στα αγγλικά- προτρέπει τους χρήστες-κατόχους του τηλεφώνου να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της εταιρείας και να πληκτρολογήσουν τον επισυναπτόμενο κωδικό για να μάθουν τις λεπτομέρειες είσπραξης του ποσού.

Αν ο χρήστης πειστεί για την υποτιθέμενη επιτυχία του στον διαγωνισμό και αρχίσει να επικοινωνεί με τους δράστες, του ζητείται να αποστείλει χρήματα με διάφορες αιτιολογίες, όπως προπληρωμή φόρων ή έξοδα εκταμίευσης των χρημάτων.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζητά από τους πολίτες να μην πείθονται από μηνύματα (sms ή email) που αναφέρουν ότι κέρδισαν χρηματικό ποσό σε διαγωνισμό (λοταρία) στον οποίο ποτέ δεν δήλωσαν συμμετοχή, να μη δίνουν προσωπικά ή τραπεζικά στοιχεία τους στους αποστολείς των μηνυμάτων αυτών και να μην τους καταβάλουν κανένα χρηματικό ποσό.

Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα με το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «Cyberalert» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω του application «Cyber Kid», να καλούν στο 210-6476464, να αποστέλλουν το ερώτημά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση ccu@cybercrimeunit.gov.gr για τη λήψη οδηγιών ή να καταγγείλουν την παράνομη αυτή δραστηριότητα.