Κάτι τρέχει στον Έβρο

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που ήρθε ξανά στην επιφάνεια από καταγγελίες εργαζομένων του δήμου Αλεξανδρούπολης
Πρόκειται για ένα πρόβλημα που ήρθε ξανά στην επιφάνεια από καταγγελίες εργαζομένων του δήμου Αλεξανδρούπολης

Απλήρωτοι παραμένουν πρώην συμβασιούχοι του δήμου Αλεξανδρούπολης

24-02-2021

Πρώην εργαζόμενοι του δήμου Αλεξανδρούπολης διεκδικούν με νομικό τρόπο τα αυτονόητα μετά από πολύ καιρό. Πρόκειται για ένα ζήτημα που ήρθε ξανά στην επιφάνεια μετά από καταγγελίες πρώην του δήμου Αλεξανδρούπολης στο e-evros.gr.

Σύμφωνα με τους καταγγέλοντες, αναμένουν εδώ και καιρό να πιστωθούν στους λογαριασμούς τους περίπου 3.000 ευρώ για την πολύμηνη εργασία που είχαν προσφέρει το 2019 στο δήμο της Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα στα απορριμματοφόρα οχήματα.

Το 2019 δούλευαν 48 άτομα στο δήμο ενώ σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου δικαίωμα πληρωμής έχουν μόνο οι 15 από τους 48. Οι ίδιοι τόνισαν στο e-evros.gr πως κανονικά η παράταση της πληρωμής τους θα ήταν μέχρι τέλη Φεβρουαρίου όμως δεν έχει κάποια κίνηση στους λογαριασμούς τους.

Παράλληλα το e-evros.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Γιώργο Κυριζίδη σχετικά με το ζήτημα, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά πως "Ο σημερινός δήμαρχος φέρεται ως κατηγορούμενος γιατί πληρώνει τους εργαζομένους του ενώ η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ούτε αναγνώρισε αλλά ούτε πλήρωσε τους εργαζομένους για τους οποίους συζητάμε αυτή τη στιγμή. Αυτά είναι τα οξύμωρα της πολιτικής".

Στην συνέχεια ανέφερε πως "Δεν μου έχει τηλεφωνήσει ποτέ κανένας για το γεγονός αυτό. Μου κάνει κάνει εντύπωση διότι γίνεται μια καταγγελία σε ένα μέσο ενημέρωσης χωρίς να μιλήσουν με εμένα, τον ίδιο." Συνέχισε τονίζοντας πως "είμαι ανοιχτός να μιλήσω μαζί τους επί του θέματος".

Χαρακτηριστικά είπε ότι "Αυτοί οι εργαζόμενοι εργάστηκαν μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο και φυσικά θα πληρωθούν αλλά προβλέπονται κάποια βήματα για την πληρωμή τους. Αναμένουμε στην συνεδρίαση της επόμενης οικονομικής επιτροπής να εγκριθεί το ζήτημα και έπειτα θα περιμένουμε να γίνει η πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού".

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε να λήξει άμεσα το ζήτημα και οι άνθρωποι που το έχουν ανάγκη να πάρουν τα χρήματά τους σύντομα.

Αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά πως τις πολιτικές διαμάχες τις πληρώνει ο απλός πολίτης. Ο απλός πολίτης είναι αυτός που μένει απλήρωτος και εκτεθειμένος.

Φ.Δ.