Σήμερα είναι: Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2020
greek english turkish
ALL4U Δερέμπεης μικρό JOY

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Απο 24 μέχρι 26 Ιουνίου τα “Ορέστεια 2016”

Απο 24 μέχρι 26 Ιουνίου τα “Ορέστεια 2016”

22-06-2016

Πλούσιο θα είναι και φέτος το πολιτιστικό καλοκαίρι στη Ορεστιάδα.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με τα “Ορέστεια 2016” τα οποία θα πραγματοποιηθούν από τις 24 μέχρι και τις 26 Ιουνίου στο αρχαίο Αμφιθέατρο της πόλης.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, μέχρι παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα, και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε το μέλος του ΔΣ της Δημοτικής Κοινοφελούς Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας, Γεωργία Αδάμ, “από τον Έβρο, μέχρι τον Ψηλορείτη”.

Στα “Ορέστεια 2016” θα συμμετέχει και το Λύκειο Ελληνίδων Ορεστιάδας, σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης, και ο Σύλλογος Ποντίων “Ο Διγενής”. Η Αναστασία Ψυράκη, μέλος του ΔΣ του Λυκείου Ελληνίδων Ορεστιάδας, κάλεσε όλους τους κατοίκους της περιοχής να παραβρεθούν σε μία ανεπανάληπτη, όπως την χαρακτήρισε, παράσταση.

Τα Ορέστεια αποτελούν ένα φεστιβάλ το οποίο γνωρίζουν σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής, ασχέτως εάν το επισκέπτονται ή όχι. Υπάρχουν ωστόσο και κάποιοι που αν και ικανοποιημένοι από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού, δηλώνουν ότι θα ήθελαν περισσότερες, κυρίως, για τα μικρά παιδιά.

Πηγή: ΘράκηΝετ