Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αποθεραπεύτηκε & απελευθερώθηκε  η γερακίνα «Εμμέλια» από το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς

Αποθεραπεύτηκε & απελευθερώθηκε η γερακίνα «Εμμέλια» από το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς

01-10-2022

Για ακόμη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η "Γιορτή Πουλιών 2022" στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Πανευρωπαϊκής Γιορτής των πουλιών (Eurobirdwatch 2022) και ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2022.

BARBA NIKOS

Οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία, να ενημερωθούν για τη μετανάστευση των πουλιών, να παρατηρήσουν αρπακτικά πουλιά και να λάβουν μέρος σε κατασκευές και άλλες χειροτεχνίες.

Επίσης, παρακολούθησαν την απελευθέρωση αποθεραπευμένης Γερακίνας, αφού πρώτα δακτυλιώθηκε και βαπτίστηκε, με το όνομα της μικρότερης επισκέπτριας της ημέρας, "Εμμέλια".

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι κάθε χρόνο το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου διοργανώνεται στην Ευρώπη η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (EuroBirdwatch), με πρωτοβουλία της Birdlife International σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (εταίρος της Birdlife International).