Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Πώς ήταν το παρατηρητήριο πουλιών στο δάσος της Δαδιάς και πώς έγινε...
Πώς ήταν το παρατηρητήριο πουλιών στο δάσος της Δαδιάς και πώς έγινε...

Αποκαρδιωτική εικόνα: Στάχτη έγινε το παρατηρητήριο πουλιών στο δάσος της Δαδιάς

26-07-2022

Τα "αποτυπώματα" που άφησε πίσω της η πυρκαγιά που ξέσπασε, την Πέμπτη 21 Ιουλίου στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου είναι φανερά στην παραπάνω εικόνα, η οποία απεικονίζει το πως ήταν και το πως έγινε το παρατηρητήριο πουλιών.

Σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το Οικοτουριστικό Κέντρο, μέσα στην προστατευμένη περιοχή του Δάσους Δαδιάς, λειτουργούσε ένα κλειστό παρατηρητήριο για όλους τους επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να παρατηρήσουν γύπες και άλλα αρπακτικά πουλιά που έρχονταν στην ταΐστρα. Πλέον αυτό το παρατηρητήριο έγινε στάχτη όπως και η υπόλοιπη περιοχή που από το πράσινο που κυριαρχούσε πλέον το μαύρο χρώμα είναι παντού.

Λίγα λόγια για το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου:


To Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου είναι μια από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Είναι μία από τις πρώτες περιοχές στην Ελλάδα που τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας, καθώς εδώ συμβιώνουν και ευδοκιμούν συγκεντρωμένα πολλά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της Βαλκανικής χερσονήσου, της Ευρώπης και της Ασίας. Στο Εθνικό Πάρκο συναντώνται τρία από τα τέσσερα είδη γύπα της Ευρώπης (Μαυρόγυπας, Όρνιο και Ασπροπάρης), ενώ φιλοξενεί τη μοναδική αποικία Μαυρόγυπα στα Βαλκάνια.