Σήμερα είναι: Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
greek english turkish
AL FARO SOHO VAMOS

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Θλίψη, πόνο και οργή προκαλούν οι εικόνες αδέσποτων σκυλιών να κείτονται νεκρά, στα Δίκελλα Αλεξανδρούπολης, από "φόλες" που έριξαν επιτήδειοι.
Θλίψη, πόνο και οργή προκαλούν οι εικόνες αδέσποτων σκυλιών να κείτονται νεκρά, στα Δίκελλα Αλεξανδρούπολης, από "φόλες" που έριξαν επιτήδειοι.

Αποτρόπαιες εικόνες: Έριξαν φόλες σε αδέσποτα σκυλιά στα Δίκελλα, Αλεξανδρούπολης

01-05-2017

Θλίψη, πόνο και οργή προκαλούν οι εικόνες αδέσποτων σκυλιών να κείτονται νεκρά, στα Δίκελλα Αλεξανδρούπολης, από "φόλες" που έριξαν επιτήδειοι.

Άνθρωποι που φροντίζουν τα αδέσποτα της περιοχής το πρωί της Κυριακής ήρθαν αντιμέτωποι με ένα σοκαριστικό θέαμα. Δύο σκυλιά νεκρά κι ένα σε πολύ άσχημη κατάσταση, δηλητηριασμένο, στην παραλία των Δικέλλων.

Σοκ προκαλεί το γεγονός πως ο σκύλος που βρισκόταν σε κτηνιατρείο βρέθηκε και με δεμένα τα πόδια του. Δυστυχώς πριν λίγη ώρα (11:20) πληροφορηθήκαμε πως δεν τα κατάφερε ούτε και αυτό!

Εμείς επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου Αλεξ/πολης "ΚΙΒΩΤΟΣ", κ. Ράπτη ο οποίος καταδίκασε το συμβάν και επεσήμανε πως ο Δήμος θα προβεί σε μήνυση κατ΄αγνώστων, ενώ δείγμα από τα υγρά των ζώων θα σταλούν για εξέταση.

Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Αλεξανδρούπολης κ. Ζιώγας που κατέφθασε το πρωί της Κυριακής στο σημείο μας ανέφερε πως έχει αναπτυχθεί μία "βεντέτα" στην συγκεκριμένη περιοχή μεταξύ αυτών που δεν θέλουν τα ζώα εκεί και τους ανθρώπους που τα φροντίζουν.

Τόνισε επίσης πως ο Δήμος είχε λάβει όλα τα μέτρα ώστε να μην πολλαπλασιαστούν τα ζώα στην περιοχή στειρώνοντάς τα, εμβολιάζοντάς τα και βάζοντάς τα τσιπάκια.

"Κάνουμε έκκληση σε οποιονδήποτε έχει πέσει κάτι στην αντίληψη του να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές Εισαγγελία, Αστυνομία, Αντιδημαρχία Καθαριότητας-Πρασίνου -Περιβάλλοντος, Δημοτική Αστυνομία ώστε αυτό το διαρκές έγκλημα να περιοριστεί και να σταματήσει", ανέφερε ο υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Χατζηαναγνώστου. Και συνέχισε:"Για μια ακόμη φορά έκκληση προς όλους τους πολίτες να ενημερώνουν άμεσα για τέτοια περιστατικά αυτοί οι "άνθρωποι" με τέτοια ένστικτα είναι σφόδρα πιθανόν να το κάνουν χωρίς αναστολές και σε ανθρώπους".

Όλια Γκαντανίδου