Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμη από τον ΕΛΓΑ
Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμη από τον ΕΛΓΑ

Αποζημιώσεις αγροτών και κτηνοτρόφων από την κακοκαιρία του Ιανουαρίου

04-02-2017

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμη από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές που υπέστησαν από την κακοκαιρία του Ιανουαρίου ενώ εκτιμάται ότι θα αποζημιωθούν στο πρώτο εξάμηνο του 2017.

Ο ΕΛΓΑ θα προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη προσωπικού για να διαπιστώσουν από κοντά τις ζημιές που έχουν υποστεί οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι.

Εμείς επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) κ. Βάκη Τσιομπανίδη ο οποίος μας ανέφερε τα εξής:

«Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ για το 20% της ζημιάς στα πρόβατα με υπολογισμένες γεννήσεις 1,3. Έχω επικοινωνήσει ο ίδιος εδώ και ενάμιση μήνα περίπου αλλά ακόμη δεν μας έχουν επισκεφθεί ανταποκριτές του ΕΛΓΑ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνουμε και το γάλα όλης της χρονιάς.

Επίσης έκανα ερώτηση και στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τον κ. Αποστόλου για τις ζημιές που υπέστησαν οι κτηνοτρόφοι από το ψύχος και το οποίο κοινοποιήθηκε και στον Πρωθυπουργό.

Όσον αφορά τις αγροτικές κινητοποιήσεις στις 7 Φεβρουαρίου θα προχωρήσουμε σε κλείσιμο των Περιφερειών ενώ θα έχουμε και μαζική κάθοδο στην Αθήνα».