Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Άρδας 2015: 109 χιλιάδες ευρώ "μέσα" το φεστιβάλ.

Άρδας 2015: 109 χιλιάδες ευρώ "μέσα" το φεστιβάλ.

06-10-2015

Σχεδόν διπλάσια ήταν έξοδα από τα έσοδα του φεστιβάλ του Άρδα, όπως αποκαλύφθηκε από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου

Το 21ο φεστιβάλ “Άρδας 2015” που διοργανώθηκε από την Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας τον Ιούλιο, είχε απώλειες που ανέρχονται στα 109.000 ευρώ. Στη συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου, η ΔΗΚΕΠΑΟ ζήτησε επιχορήγηση 120 χιλιάδων ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών της αναγκών. Συγκεκριμένα τα έξοδα του φεστιβάλ ανήλθαν στα 248.759 ευρώ, ενώ τα έσοδα μόλις στα 139.759.

Ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΟ, Βασίλης Παπαμιχαήλ, απέδωσε το γεγονός κυρίως στα capital controls που μόλις είχαν επιβληθεί και ήταν η αιτία ακύρωσης πολλών χορηγιών που συνολικά θα ανερχόταν σε 45.000 ευρώ, του μικρού ενδιαφέροντος για ενοικίαση εγκαταστάσεων, τα έξοδα που έγιναν για την αντικατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών λόγω των πλυμμηρών του Ιανουαρίου, αλλά και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνταν το ίδιο διάστημα σε διάφορα σημεία της Ορεστιάδας. Το ρίσκο ωστόσο να λειτουργήσει το φεστιβάλ παρά τις αντίξοες συνθήκες πάρθηκε για να μη διακοπεί ένας θεσμός που μετρά ήδη 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας.

“Δεν είναι μόνο τα capital controls, είναι κι άλλοι λόγοι”, δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης “Είναι στο χέρι μας”, Βαλάντης Παντσίδης, διευκρινίζοντας ότι “το φεστιβάλ έχει χάσει τη ταυτότητά του, πρέπει να καινοτομήσουμε σε βάθος”. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η δήλωση του δημάρχου Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη, ότι γνώριζε οτι το φεστιβάλ θα “έμπαινε μέσα” κατά 100 με 120 χιλιάδες ευρώ, αλλά δεν έγινε κάτι για να αποφευχθεί, τονίζοντας ότι “υπάρχουν ευθύνες, που αναλαμβάνουμε”.

Πηγή: www.e-vertigo.gr