Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
LIDL

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Από Νοέμβριο ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις οι αγρότες στον Έβρο.
Από Νοέμβριο ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις οι αγρότες στον Έβρο.

Αρχές Νοεμβρίου οι αγρότες κατεβάζουν τρακτέρ στην Ορεστιάδα

23-09-2025

Αυτό αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη των αγροτικών συλλόγων βορείου Έβρου, όπου συζητήθηκε η κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα που παραμένουν άλυτα.

Κυρίαρχο ζήτημα στον αγροτικό κόσμο είναι η κατάρρευση των τιμών των προϊόντων και τα χρέη που έχουν οι αγρότες και δεν μπορούν να εξοφλήσουν. Ταυτόχρονα, η μή μόνιμη λύση του ζητήματος με τα νερά του Άρδα, απασχολεί έντονα τους παραγωγούς, αφού θα συνεχίσουν να καλλιεργούν χωρίς καμία σιγουριά για τις απαραίτητες ποσότητες νερών που χρειάζονται για να αρδεύσουν τα χωράφια τους.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η ασυνεννοησία και η μή επίτευξη μακροχρόνιας συμφωνίας με τη Βουλγαρία για τα νερά του Άρδα, βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση, αλλά και τους βουλευτές που τόσα χρόναι δεν πίεσαν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Οι αγρότες χθες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση ποι οργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την 1η Οκτωβρίου και ετοιμάζονται για να κατεβάσουν τα τρακτέρ στην πλατεία Ορεστιάδας μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Δεν αποκλείουν μάλιστα αυτή η κινητοποίηση να συνεχιστεί με μπλόκα σε δρόμους του βορείου Έβρου.

Παραδέχονται ότι οι κινητοποιήσεις τους δημιουργούν προβλήματα και στους ίδιους και στους υπόλοιπους πολίτες, αλλά θεωρούν ότι είναι αναπόφευκτο αυτό, αφού μόνο έτσι μπορούν να πάρουν έστω και "ψίχουλα" από την κυβέρνηση, τα οποία όμως είναι κάθε φορά μιά ανάσα για τους ίδιους.