Σήμερα είναι: Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020
greek english turkish
Δερέμπεης μικρό VAMOS ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αρχίζει η λειτουργία του νέου Αξονικού τομογράφου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Αρχίζει η λειτουργία του νέου Αξονικού τομογράφου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

11-12-2019

Σε λίγες μέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης θα λειτουργούν 2 σύγχρονοι αξονικοί τομογράφοι, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της η Διοίκηση του νοσοκομείου.

Ο πρώτος λειτουργεί από το 2015 και είναι 64 τομών με δυνατότητα λήψης σπειροειδών εικόνων που μεγιστοποιούν την ακρίβεια των εικόνων. Ο δεύτερος 32 τομών παρελήφθη χθες και αντικαθιστά τον παλιό τομογράφο 1 τομής. Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες απομάκρυνσης του παλιού και συναρμολόγησης του νέου αξονικού. Με αυτή την προμήθεια θα αυξηθεί σημαντικά η παραγωγικότητα του ακτινολογικού στο Π.Γ.Ν.Α. και θα μειωθεί ο χρόνος αναμονής για μία εξέταση.

Πρέπει να τονιστεί ότι το κόστος θα καταβληθεί από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου σε δόσεις 5 ετών, με ισόχρονη εγγύηση αδιάλειπτης λειτουργίας. Η προμήθεια αυτή έγινε με ενιαίο διαγωνισμό για 19 νοσοκομεία μέσω του Υπουργείου Υγείας από το 2017, με αποτέλεσμα να μειωθεί το κόστος στο μισό περίπου.

Για να αξιοποιηθεί πλήρως το νέο μηχάνημα πρέπει το ακτινολογικό να ενισχυθεί με 1 τεχνολόγο και 1 ακτινολόγο, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη μακρόχρονη απουσία για λόγους υγείας 2 στελεχών του εργαστηρίου.

Το παλιό μηχάνημα θα παραχωρηθεί σε άλλα νοσοκομεία