Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Άσκηση ετοιμότητας της Π.Υ για την πυρόσβεση πυρκαγιάς σε Α.Φ.Α
Άσκηση ετοιμότητας της Π.Υ για την πυρόσβεση πυρκαγιάς σε Α.Φ.Α

Άσκηση ετοιμότητας από την Π.Υ. Αλεξ/πολης για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς σε αγωγό φυσικού αερίου.

24-04-2015

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Πέμπτη 23-04-2015 και Ω/10:00, διεξήγαγε προγραμματισμένη άσκηση ετοιμότητας, που αφορούσε εκδήλωση πυρκαγιάς στον αγωγό φυσικού αερίου υψηλής πίεσης.

Πιο συγκεκριμένα, η άσκηση εστίαζε στη πιθανή διάρρηξη του αγωγού σε σημείο μεταξύ των μετρικών σταθμών Άνθειας και Αμφιτρίτης. Για τη διενέργεια της άσκησης κλήθηκαν και συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (ΔΕΣΦΑ, ΕΛ.ΑΣ., ΕΚΑΒ, Πολ/κη Προστασία Περιφέρειας και Δήμου Αλεξ/πολης). Η άσκηση εντάσσεται στα πλαίσια της εκπαίδευσης των υπαλλήλων της Π.Υ. Αλεξ/πολης, αλλά και των άλλων εμπλεκομένων φορέων.

Σκοπός είναι η αντιμετώπιση ενός τέτοιου τεχνολογικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης, το οποίο απαιτεί τη συμμετοχή και τη συνεργασία όλων των ανωτέρω φορέων. Κατά τη διάρκεια της άσκησης πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του μετρητικού σταθμού της Άνθειας επίδειξη εκτόνωσης της πίεσης του αγωγού από υπαλλήλους της ΔΕΣΦΑ, παρουσία όλων των συμμετεχόντων της άσκησης.

Η σχετική ανάρτηση στο Facebook:

"Πυρκαγιά σε αγωγό φυσικού αερίου" ήταν το σενάριο της άσκησης ετοιμότητας που διενήργησε εχθές η Π.Υ. #Αλεξανδρούπολης,...

Posted by e-evros.gr on Friday, April 24, 2015