Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

στυνομικό δελτίο

Αστυνομικό Δελτίο της 13ης Νοεμβρίου 2023

13-11-2023

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, δύο υποθέσεις απόπειρας απάτης, που διαπράχθηκαν χθες (12-11-2023) σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών σε περιοχές του Έβρου.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απόπειρας απάτης, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους που αναζητούνται.

Αναλυτικότερα, χθες το μεσημέρι άγνωστος δράστης κάλεσε τηλεφωνικά τους δύο ηλικιωμένους προσποιούμενος τον ιατρό νοσοκομείου και με πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, απαιτούσε χρηματικά ποσά για την παροχή των υπηρεσιών του, τα οποία θα τοποθετούσαν σε προκαθορισμένο σημείο, προκειμένου στην συνέχεια να τα παραλάβουν οι παραπάνω συνεργοί του, πλην όμως οι προθέσεις του έγιναν αντιληπτές από τους ηλικιωμένους και δεν ολοκληρώθηκε η απάτη εις βάρος τους.

Έπειτα από καταγγελίες των ανωτέρω περιστατικών, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ορεστιάδας πραγματοποίησαν μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα κατά τη διάρκεια της οποίας εντόπισαν στην Ορεστιάδα και συνέλαβαν με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Ορμενίου τους δύο αλλοδαπούς δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Επιπλέον κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.


Συνελήφθη χθες (12-11-2023) το μεσημέρι σε οικισμό του Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου με την συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ένας (1) αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ο οδηγός – διακινητής, αρχικά δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ ακολούθως ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.