Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

στυνομικό δελτίο

Αστυνομικό Δελτίο της 14ης Νοεμβρίου 2023

14-11-2023

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, δύο υποθέσεις απατών εκ των οποίων μία τετελεσμένη και μία σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν χθες (13-11-2023) σε βάρος ηλικιωμένων, σε περιοχές της Ξάνθης και του Διδυμοτείχου αντίστοιχα.

Χθες το μεσημέρι στην Εθνική οδό Ορμενίου - Αρδανίου, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, ένας αλλοδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του που αναζητούνται.

Αναλυτικότερα, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήχθη, εξακριβώθηκε ότι άγνωστοι δράστες, καλούσαν τηλεφωνικά τους παθόντες προσποιούμενοι τους ιατρούς νοσοκομείου και με πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, απαιτούσαν χρηματικά ποσά για την παροχή των υπηρεσιών τους.

Για να επιτύχουν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία έτερος δράστης ή δράστιδα, ανάλογα με την περίπτωση, προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, επιβεβαιώνοντας τα ψευδή γεγονότα και παρακαλώντας για βοήθεια κατάφερναν να πείσουν τους παθόντες μετέβαινε ο ανωτέρω αλλοδαπός δράστης στις οικίες τους, προκειμένου να παραλάβει τα συμφωνηθέντα.

Με τη μέθοδο αυτή, οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν μία ηλικιωμένη ημεδαπή στην Ξάνθη και να της αποσπάσουν χρηματικό ποσό, ενώ επιχείρησαν να εξαπατήσουν και μία ηλικιωμένη ημεδαπή στο Διδυμότειχο, χωρίς να τα καταφέρουν.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθη άμεσα από τους προαναφερθέντες αστυνομικούς ο αλλοδαπός δράστης, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στη δικαιούχο τους.

Επιπλέον κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του δράστη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου, για την ταυτοποίηση των συνεργών τού και την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.